Továbbra is élénk a lakásbiztosítási kampány


Továbbra is élénk a márciusi lakásbiztosítási kampány, a harmadik héten 19 százalékkal nőtt a Netrisknél az új kötések száma az egy héttel korábbihoz képest, ami éves szinten több mint tízszeres emelkedés – közölte a biztosításközvetítő szerdán, saját adatai alapján.

A Netrisken történt kötésekből ítélve csaknem 35 ezer forint az átlag, de az éves díj nagyban függ a lakóingatlanok méretétől – hívták fel a figyelmet.

A 40 négyzetméternél kisebb alapterületű garzonlakások esetében az éves átlagdíj 15 200 forint, a 40-80 négyzetméteres lakásoknál 18 700, a 80-120 négyzetmétereseknél pedig 32 200 forint. A családi házak közül a 150 négyzetméteresnél kisebbekre 35 700 forintért, a 150-300 négyzetméteresekre pedig 53 500 forintos átlagdíjjal kötöttek biztosítást márciusban.

A biztosításközvetítő összefoglalója szerint egy új lakásbiztosítással sok ingatlantulajdonos több mint 20 ezer forintos megtakarítást is elérhet éves szinten.

A kampány során eddig a fővároson belül a XIV., XIII., XI. kerületi ingatlanokra kötötték a legtöbb lakásbiztosítást. Budapesten kívül Debrecen az első, lakosságarányosan pedig Székesfehérvár áll az élen a Netrisk adatai szerint.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 12.

Az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).