Csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben novemberben


Havi és éves összehasonlításban egyaránt csökkent a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben novemberben.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett adatai szerint novemberben a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben az elemzők által vártnak megfelelően 0,3 százalékkal csökkent, az Európai Unióban pedig 0,2 százalékkal zsugorodott októberhez képest, amikor az euróövezetben 0,4 százalékos, az EU-ban 0,5 százalékos forgalomnövekedést regisztráltak szeptemberrel összevetve.

Éves összevetésben az euróövezetben a kiskereskedelmi forgalom az októberi 0,8 százalékos zsugorodást követően az elemzők által várt 1,5 százalék helyett 1,1 százalékkal, immár a 14. egymást követő hónapban csökkent novemberben, míg az EU-ban az októberi 0,6 százalékos csökkenés után novemberben 1,0 százalékkal esett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Élénkül az ingatlanpiac

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt – közölte saját adatai alapján az ingatlan.com.

2024. március 1.

Derűlátóbbak a cégvezetők

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 52,2 pontra javult a januári 50,1 pontos értékről; februárban a válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt bővülésről számoltak be – közölte pénteken a Magyar logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2024. március 1.

Az uniós energiapiac manipulációval szembeni védelmét erősítené az EP

Az Európai Parlament elfogadta a nagykereskedelmi energiapiacon folytatott piaci manipulációval szembeni fellépésről szóló REMIT-rendelet módosítását, egyebek mellett hatékonyabb védelmet biztosítva az európai háztartások és vállalkozások számára energiaszámláik védelmében a rövid távú piaci áringadozásokkal szemben – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.