Egyre több használt autót hoznak be – infografika


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei első negyedévben forgalomba állított személygépkocsiknak immár csupán a 40 százaléka volt új, a többi a használtautó-import révén került az országba. A hazai állomány átlagéletkora így tovább romlik, s immár a 14 évhez közelít. Az InfoTandem infografikája.


Az első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma a most zajló évtizedben évről évre látványos növekedést mutatott Magyarországon. A 2010-es 61 ezerhez képest tavaly már 200 ezer darab autó futott ki a hazai utakra. A stabilan bővülő trend akkor is igaz, ha a mindenkori első negyedéveket vetjük össze. Az évtized elején mért 14,1 ezerrel szemben az idei első három hónapban immár 52,2 ezres számot regisztrált a Központi Statisztikai hivatal (ez az egy esztendővel korábbit 21 százalékkal múlja felül). Az első negyedévekben forgalomba helyezett állományon belül az esetek többségében az új és a használt járművek száma egyaránt bővült, ám utóbbiaké lényegesen nagyobb tempóban. Olyannyira, hogy a vizsgált időszakon belül egy nagyon határozott arányeltolódás ment végbe a használt kocsik javára. A tízes évek legelején utóbbiak még mindössze 22 százalékos súlyt képviseltek az első negyedéves kimutatásokban, majd folyamatosan emelkedő részesedéssel 2014 első három hónapjában már az összmennyiség több mint felét adták. Az idén pedig arányuk elérte a 60 százalékot: ez 31,3 ezer használt kocsi behozatalát és forgalomba állítását jelentette.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a hazai utakon futó személygépkocsik átlagos életkora az évtized során csak tovább romlott: az eleve magasnak számító 11,1 évről szép fokozatosan felkúszott 13,7 évre.

Utóbbi a 2015 végén hazánkban forgalomban lévő 3,2 millió személygépkocsira vonatkozik. Ennél átlagosan jóval öregebbek a motorkerékpárok, 18,7 évvel; ezekből 162,8 ezer szaladgál az utakon. A 444 ezres tehergépkocsi-állomány ehhez képest fiatalosnak számít a maga 12,7 évével (a 64,4 ezernyi vontató 8 éves átlagkoráról nem is beszélve).

Autóbuszból mindösszesen 18,2 ezret tart nyilván a statisztika, ezek 14,5 év körüli korban vannak.


Kapcsolódó cikkek

2023. május 26.

Eljárás indult nagy élelmiszerláncok ellen, mert országszerte rögzíthették egyes üdítőitalok árait

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) alapos gyanúja szerint a lengyel Maspex-csoport magyarországi üdítőgyártó leányvállalata valószínűleg több viszonteladó partnerével, így nagy élelmiszerláncokkal – többek között az Aldival, a CBA-val, egyes COOP partnerekkel és a Tescóval – együttműködve rögzítette egyes termékeinek minimális fogyasztói árait – közölte a GVH

2023. május 26.

Digitális megfelelés – Compliance és kiberbiztonság az AI árnyékában

A Wolters Kluwer Hungary szervezésében 2023. május 10-én tartott webináriumon két fontos területet, a mesterséges intelligenciát és a kiberrezilienciát tekinttették át a megfelelés szemszögéből az előadók – dr. Firniksz Judit, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutató Központjának kutatója, Kocsis-Tóth Szilvia a Vodafone Magyarország mesterséges intelligencia szakértője, valamint dr. Zala Mihály az Ernst&Young kiberbiztonsági szakértője.

2023. május 25.

A kormány óriási lehetőségeket lát az élelmiszeriparban

A kormány óriási lehetőségeket lát az élelmiszeriparban, nem véletlen, hogy a korábbi 468 milliárdról ebben az uniós ciklusban 750 milliárd forintra emelte az ágazat fejlesztésére fordítható forrásokat – mondta az Agárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercelen.