ÉVOSZ: fehéríthet az új tb-törvény


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szövetség szeretné, ha  a NAV automatikusan jelezné a munkavállalónak, hogy be van jelentve.

A gazdaság fehéredésével járhat a társadalombiztosítási (tb) ellátásról szóló új törvény – mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az elnök elmondta, ha mindenki, a munkaadó és a munkavállaló is megfizetné azokat az adókat, járulékokat és hozzájárulások, amiket kellene, akkor sokat tisztulna a piac.

Hozzátette, azt is támogatnák, ha az adóhivatal automatikusan visszajelezne a munkavállalóknak, ha a munkaadó bejelentette, és legálisan foglalkoztatja.

A műsorban kitértek arra is, idén 30 éves az ÉVOSZ, és az elnök szerint az idei év minden szempontból „csúcsévnek” számít. Idén az építőipar teljesítménye 4300 milliárd forint volt, s erre az elmúlt 30 évben nem volt példa.

Az építőipar teljesítménye idén meghaladta a 2008-as válság előtti legjobb éveket – tette hozzá.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. december 18.

Áder János aláírta a tb-törvényt

Az államfő szerint igazságos, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulékot nem fizetőkkel másként bánnak majd a jövőben.