Franciaországban megszűnnek az automatikus állami támogatások Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miután a koronavírus-járvány után beindult a francia gazdaság, a kormány abbahagyja valamennyi gazdasági ágazat automatikus támogatását – jelentette be Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter.

„Az egészségügyi válság idején nem számoltuk a közpénzt, mert ez volt a felelősségteljes magatartás. De most, hogy a francia gazdaság beindult, és 6 százalékos gazdasági növekedést várunk, bármennyibe is kerül, vége” – fogalmazott a tárcavezető Párizsban, a legjelentősebb francia munkáltatói szövetség, a Medef egyik rendezvényén.

„Áttérünk a személyre szabott intézkedésekre, azokat továbbra is támogatni fogjuk, akik rászorulnak” – hangsúlyozta Le Maire a legjelentősebb francia vállalatvezetők előtt tartott beszédében. „Várom jövő hétfőn, augusztus 30-án a kultúra, a vendéglátás, a szállodák, a bárok, az idegenforgalom, az utazási irodák képviselőit” – tette hozzá.

Bruno Le Maire a hivatalában szervez egyeztetést az ágazati képviselőkkel annak eldöntésére, hogy a járvány miatt beindított vállalkozási támogatásokból melyek megtartására van szükség augusztus 31. után. „Meg fogjuk vizsgálni, hogy kinek csökkent a forgalma az egészségügyi válság alatt, azóta, hogy a Covid-igazolás felmutatása minden nyilvános helyen kötelező, és segíteni fogjuk azokat, akik veszteséget szenvedtek el a járványügyi korlátozások miatt” – ígérte meg a miniszter. „De mindezen túl a gazdaság szabad, munkahelyeket és gazdagságot teremt állami támogatás nélkül is” – jelentette ki Bruno Le Maire.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 24.

Adathalászokra figyelmeztet az MVM

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívta fel a figyelmet az állami energiacég.

2023. március 23.

Online árfigyelő adatbázissal küzdene az infláció ellen a GVH és a GFM

Támogatja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) a Gazdasági Versenyhivatal online árfigyelő adatbázis létrehozását célzó javaslatát, közös cél az infláció elleni küzdelem – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a versenyhivatallal közös közleményében.