Hétvégén Föld napja – Feleslegessé vált mobiltelefonokat visszagyűjtési akciója


Az Auchan és az Auchan Korzó is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, táblagépet és ezekhez használt töltőt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot – közölték a vállalatok.

Az Auchan áruházakban és az Auchan Korzó üzleteiben kihelyezett gyűjtődobozokban április 22. és május 22. között lehet leadni a  feleslegessé vált készülékeket. Az akcióval a két vállalat a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány „Passzold vissza, Tesó!!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához csatlakozik.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a felelős, környezettudatos szemléletmód és a fenntartható megoldások mind az Auchan, mind az Auchan korzó számára stratégiai fontosságúak.

Hozzátették, hogy az Auchan már évek óta jelentős lépéseket tesz a műanyagmentesítésért és a textilhulladék mennyiségének visszaszorításáért, az Auchan Korzó pedig több helyszínén is bevezette a közösségi autómegosztást, számos módon igyekszik bekapcsolni bérlőit a körforgásos gazdaságba, és azon dolgozik, hogy az áruházakhoz tartozó parkolók minél zöldebbek legyenek. A mostani közös aktivitással a lakosságnál halmozódó, kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 2.

Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket – közölte Szepesi Richárd projektalapító sajtótájékoztatón pénteken Balatonfüreden.

2023. június 2.

Szellemi alkotások az üzleti forgalomban

Dr. Borbás Máté, az SBGK Ügyvédi Iroda ügyvédje és Keményvári Bálint, az SBGK szabadalmi ügyvivője beszéltek a szellemi tulajdonnal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a saját tapasztalatukról a Wolters Kluwer Hungary által szervezett webináriumon május 11-én., amelyről a jelen cikkünkben számolunk be Önöknek.