Így ösztönöznek a felelős munkáltatók


Az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulásokat a vállalatok juttatási és cafetéria rendszerében egyre több felelős vállalatvezető teszi elérhetővé a dolgozók számára. Nem véletlen, hiszen számos indok szól amellett, hogy a vállalatok aktívan támogassák dolgozók előtakarékosságát.

A leginkább ismert érv a vállalati hozzájárulás mellett, hogy a pénztári hozzájárulás nettó értéke a dolgozó Pénztártag által igénybe vehető 20%, akár 150.000 forintos SZJA kedvezmény miatt kedvezőbb, mint ha ugyanazt az összeget bérként kapnák a dolgozók.

Az önkéntes nyugdíjpénztári támogatás sokkal többről szól, mint az adóelőny!

Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár által kínált szolgáltatásokkal növelheti a dolgozók lojalitását és hozzájárulhat a stresszmentes – a kiszámíthatóbb nyugdíjas évek miatti nyugalommal folytatott – munkavégzés által a termelékenységhez is.

A felelős munkáltatóknak kiemelt szerepe van a dolgozók tájékoztatásában és saját öngondoskodásra buzdításában is. A munkáltatók edukációs és támogató szerepe a dolgozók nyugdíjas éveire való felkészülésében nemcsak a cég jövőképére és brandjére gyakorol pozitív hatást, hanem erősíti a dolgozók és a vállalat kapcsolatát is.

Építse be a nyugdíjpénztári juttatásokat ösztönzési rendszerébe!

Kifizetődő hozzájárulni a munkavállalók jövőjéhez és biztonságához, ezért egyre többen már-már magától értetődően támogatják dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait. Növelje a cég iránti lojalitást, a munkavállalói motivációt és a vállalat hatékonyságát azzal is, hogy munkavállalójának tagdíjfizetési kötelezettségét részben vagy egészben átvállalja. A munkáltatói hozzájárulás fő előnyei:

 • Bruttó bérként adózó, szja kedvezménnyel támogatott, munkavállalói lojalitást növelő béren kívüli juttatási forma.
 • A munkavállaló 20% adóvisszatérítésre jogosult a munkáltatói hozzájárulás nettó összege után
 • Azonos összegben, vagy a munkabér azonos százalékában, illetve a választható cafetéria rendszer keretében adható.
 • Nyugdíjas munkavállalók számára is kínálható.
 • Megoldás a munkavállalóknak nyugdíjas éveikben a jövedelem kiegészítésére.
 • Bér és juttatás adózása 2024-ben:

Ha nem munkaviszonyban álló kollégáknak, vagy differenciálhatóbb megoldást keres, akkor is van jó megoldás! Az úgynevezett támogatói adomány differenciálható munkáltatói juttatás. Kiválóan alkalmas jubileum, törzsgárda-jutalom, szolgálati idő elismerése, prémium célra. Jellemzői:

 • Differenciálható személyenként és a juttatott összegben is.
 • 20% adó-visszatérítésre jogosult a Pénztártag az adomány alapján is.
 • Rendszeresen és alkalmanként, egész évben nyújtható.
 • Meghatározhatja, hogy az adományt mely munkavállalói és tagsági körnek kívánja nyújtani.
 • Azon Pénztártagok részére is biztosítható, akik a céggel nem állnak munkaviszonyban pl. megbízási szerződéssel foglalkoztatottak.
 • Független a munkáltatói hozzájárulástól.
 • Juttatási hatékonyság kalkulációs példa, átlagos 1 havi, bruttó 400.000Ft-os munkáltatói juttatás esetén:

Összességében elmondható, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári juttatások támogatása nemcsak a vállalatok és dolgozóik közötti bizalmat és kapcsolatot erősíti, hanem hosszú távon mindkét fél számára előnyös lehetőségeket kínál a nyugdíjas évekre való felkészülésben és biztonságban.

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár

www.mbhnyp.hu
Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Nagy Márton: a kormány 2026-ig 45 milliárd forintot biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciókhoz

A kormány az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók agráriumban és a válságkezelésben betöltött szerepére, továbbá jelentőségére figyelemmel, a gazdaság élénkítése, a válságok által okozott negatív gazdasági hatások mérséklése érdekében az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukciók kibővítéséről döntött – jelentette be pénteki közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

2024. április 12.

Az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).