Ismét Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj


Ebben a tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket és pedagógusokat, valamint a kiemelkedő eredményeket elérő diákokat – közölte a Pénzügyminisztérium közleményében hétfőn.

Felidézték, hogy 2017 végén fogadta el a kormány a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját. Ennek keretében számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság tudatosságának fokozását a pénzügyi ismeretek erősítése érdekében – tették hozzá. A minisztérium szerint a pénzügyi tudatosság erősítésének eszköze a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj is, amellyel a pénzügyminiszter a kimagasló teljesítményt nyújtók eredményeit kívánja elismerni.

A kormány álláspontja szerint a magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert fontos hatása van a családok jólétére, a fenntartható gazdasági növekedésre, kiváltképp a mostani, kihívásokkal teli, háborús válsággal terhelt időszakban – írták. A tárca a legkimagaslóbb tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát 500 ezer forinttal, iskolát pedig 2 millió forinttal díjaz.

A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért személyekből álló ötfős bizottság értékeli, a díj adományozásáról – a testület értékelésének figyelembevételével – a pénzügyminiszter dönt. A díj odaítélésére a javaslatokat június 15-ig fogadja a tárca. Javaslatokat nyújthatnak be az iskolák fenntartói, vezetői, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség. A jelölés részletei megtalálhatóak az okosanapenzzel.hu-n – olvasható a PM közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.