Ismét Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket és pedagógusokat, valamint a kiemelkedő eredményeket elérő diákokat – közölte a Pénzügyminisztérium közleményében hétfőn.

Felidézték, hogy 2017 végén fogadta el a kormány a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját. Ennek keretében számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság tudatosságának fokozását a pénzügyi ismeretek erősítése érdekében – tették hozzá. A minisztérium szerint a pénzügyi tudatosság erősítésének eszköze a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj is, amellyel a pénzügyminiszter a kimagasló teljesítményt nyújtók eredményeit kívánja elismerni.

A kormány álláspontja szerint a magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert fontos hatása van a családok jólétére, a fenntartható gazdasági növekedésre, kiváltképp a mostani, kihívásokkal teli, háborús válsággal terhelt időszakban – írták. A tárca a legkimagaslóbb tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát 500 ezer forinttal, iskolát pedig 2 millió forinttal díjaz.

A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért személyekből álló ötfős bizottság értékeli, a díj adományozásáról – a testület értékelésének figyelembevételével – a pénzügyminiszter dönt. A díj odaítélésére a javaslatokat június 15-ig fogadja a tárca. Javaslatokat nyújthatnak be az iskolák fenntartói, vezetői, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség. A jelölés részletei megtalálhatóak az okosanapenzzel.hu-n – olvasható a PM közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

Ritkán vásárolnak ingatlant a külföldiek

Az utóbbi fél évben a vevők kevesebb mint három százaléka volt külföldi állampolgár: az Otthon Centrum adatai szerint a legtöbbet a kínaiak költik, akik a magyar átlag majdnem másfélszereséért vásárolnak.

2024. május 29.

Nem mindenkinek jutnak EU-s források

(Újra)Indul idén nyáron a 2021-2027-es EU költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, hiszen 2023 év végén az ún. Igazságügyi reform Bizottsági elfogadásával jelentős, 10,4 mrd euró összegű forrást szabadítottak fel Magyarország számára. Ennek eredményeként több, a gazdasági szereplők által is már nagyon várt operatív program pályázatai nyílhatnak meg. A kohéziós források mellett energetikai fejlesztések támogatására szolgáló pályázatok kiírására számíthatunk még az idén – hangsúlyozták a Niveus Consulting Group pályázatírási és tanácsadási üzletágának szakértői.

2024. május 29.

Áprilisban a vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

Áprilisban a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).