Januárban indul az új Széchenyi terv

Szerző: Adó Online
Dátum: 2010. augusztus 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2011. január 15-én az első Széchenyi-terv 10. évfordulóján indítja el a Kormány az új Széchenyi-tervet, amely hét fő támogatási irányra épül, és mintegy ezer milliárd forinttal támogatja a hazai vállalkozásokat és egymillió új munkahelyt ígér.

Az első kiemelt terület az egészségipar lesz, ide tartozik többek között a gyógyszeripar, az orvosiműszer-gyártás, a gyógyturizmus és az orvosi egyetemek fejlesztése is. Támogatják majd a zöldenergiához köthető fejlesztéseket is, elsősorban a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokat. Az energiahatékony lakásfelújítás keretén beül elképzelhető, hogy a panelprogram, illetve egyes részei is támogatást kaphatnak. Fontos szerepet szánnak a lakásépítésnek is. A kormány többet költene új lakások építésére, és több támogatásban részíesítené a lakásépítéssel foglalkozó vállalkozásokat.

Emellett fontos az üzleti környezet fejlesztése, a tudomány-innováció-növekedés, a foglalkoztatás és a közlekedés.

A programra hazai és uniós forrásokat is szánnak, a ciklus végéig összesen 1000 milliárd forintot.

A Széchenyi terv vitairata letölthető a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjáról.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium


Kapcsolódó cikkek:


Nagyot nőtt a termőföld ára
2020. február 27.

Nagyot nőtt a termőföld ára

A termőföld hektáronkénti átlagára elérte az 1,6 millió forintot tavaly, ami 11 százalékos drágulás az előző évhez képest az Agrotax Kft. legfrissebb elemzése szerint.

A kereskedelmi cégek vezetői a legoptimistábbak
2020. február 27.

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint meglehetősen optimistán nyilatkoztak a cégvezetők pénzügyeik idei alakulásáról, különösképp a kereskedelmi szektorban.

Az elrettentést célozza a Telekom-bírság
2020. február 26.

Három héten belül a második súlyos büntetést szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra, mert a társaság megtévesztette a fogyasztókat.

Tovább nőtt az építőipari cégek száma
2020. február 26.

Az építőipari cégek számának növekedése 2020-ban sem állt meg, annak ellenére, hogy 2019 végén az építőipari termelés növekedése alacsonyabb fokozatba kapcsolt.