Januárban indul az új Széchenyi terv


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2011. január 15-én az első Széchenyi-terv 10. évfordulóján indítja el a Kormány az új Széchenyi-tervet, amely hét fő támogatási irányra épül, és mintegy ezer milliárd forinttal támogatja a hazai vállalkozásokat és egymillió új munkahelyt ígér.

Az első kiemelt terület az egészségipar lesz, ide tartozik többek között a gyógyszeripar, az orvosiműszer-gyártás, a gyógyturizmus és az orvosi egyetemek fejlesztése is. Támogatják majd a zöldenergiához köthető fejlesztéseket is, elsősorban a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokat. Az energiahatékony lakásfelújítás keretén beül elképzelhető, hogy a panelprogram, illetve egyes részei is támogatást kaphatnak. Fontos szerepet szánnak a lakásépítésnek is. A kormány többet költene új lakások építésére, és több támogatásban részíesítené a lakásépítéssel foglalkozó vállalkozásokat.

Emellett fontos az üzleti környezet fejlesztése, a tudomány-innováció-növekedés, a foglalkoztatás és a közlekedés.

A programra hazai és uniós forrásokat is szánnak, a ciklus végéig összesen 1000 milliárd forintot.

A Széchenyi terv vitairata letölthető a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjáról.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 17.

Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Nagyjából két évvel a koronavírus-járvány okozta sokk után úgy tűnik, mostanra újra megjött a magyarok utazási kedve, sőt új dimenzióba lépett. Az Everguest megbízásából készített friss Tárki – kutatás szerint az idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők aránya. Az idén a magyarok több mint háromnegyede tervezi, hogy időt tölt a Balatonnál, a fővárost is évről évre egyre többen választanák. A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára.

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.