Januárban indul az új Széchenyi terv


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2011. január 15-én az első Széchenyi-terv 10. évfordulóján indítja el a Kormány az új Széchenyi-tervet, amely hét fő támogatási irányra épül, és mintegy ezer milliárd forinttal támogatja a hazai vállalkozásokat és egymillió új munkahelyt ígér.

Az első kiemelt terület az egészségipar lesz, ide tartozik többek között a gyógyszeripar, az orvosiműszer-gyártás, a gyógyturizmus és az orvosi egyetemek fejlesztése is. Támogatják majd a zöldenergiához köthető fejlesztéseket is, elsősorban a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokat. Az energiahatékony lakásfelújítás keretén beül elképzelhető, hogy a panelprogram, illetve egyes részei is támogatást kaphatnak. Fontos szerepet szánnak a lakásépítésnek is. A kormány többet költene új lakások építésére, és több támogatásban részíesítené a lakásépítéssel foglalkozó vállalkozásokat.

Emellett fontos az üzleti környezet fejlesztése, a tudomány-innováció-növekedés, a foglalkoztatás és a közlekedés.

A programra hazai és uniós forrásokat is szánnak, a ciklus végéig összesen 1000 milliárd forintot.

A Széchenyi terv vitairata letölthető a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjáról.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Felkai: növelni az ökológiai művelésű területek mennyiségét

A fenntarthatóság része a mindennapoknak, a témában megfogalmazott keretek és konkrét intézkedések a teljes élelmiszerláncra hatással vannak. Szükséges a kapcsolódó folyamatok nyomonkövetése és minden érintett szereplő bevonása a döntések előkészítésébe és adaptálásába – mondta az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint Felkai Beáta Olga szerdán Tapolcán.

2023. szeptember 28.

Royal Flush az IT-szektorban, avagy ami mindent visz: ransomware

Ransom malware vagy ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely megakadályozza a felhasználókat, hogy hozzáférjenek a rendszerükhöz, avagy a személyes fájljaikhoz. Rendszerint váltságdíjat követelnek a hozzáférés visszaadásáért cserébe.