Jövőre megszűnik több kisadó, csökken az illeték


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány az egyszerűsítés jegyében szeretne minél több nehezen adminisztrálható, a vállalkozásoknak sok terhet jelentő kis adótól megszabadulni – jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Így megszűnik a kulturális járulék, a munkaadói és a munkavállalói járulék, a tételes egészségügyi hozzájárulás, valamint a magánszemélyek és a vállalkozások különadója.

Ez nem azt jelenti, hogy ezekre a célokra nem költenek, ezekre a forrást a költségvetés biztosítja majd – tette hozzá.

Emellett az adóbevallások rendszerét is szeretnék egyszerűsíteni. Az iparűzési adó (ipa) ezután is önkormányzati bevétel marad, jellegét és mértékét önkormányzati rendelettel szabályozzák, ám a jövő évtől az APEH szedi be és ellenőrzi, s bevallani is az adóhatóságnak kell – mondta a pénzügyminiszter.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A Lego lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél – jelentette a Financial Times című londoni üzleti napilap hétfőn.

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.