Karácsonyi boltzárat szeretne a szakszervezet


A szakszervezet következetesen kiáll a december 24-i boltbezárás és az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, az Egyenlő.hu szakszervezet elnöke kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kiemelte, a kereskedelemben dolgozók kezdeményezték, hogy december 24. legyen szabadnap, mert a szeretet ünnepén a családok szeretnének együtt lenni.

A szakszervezet elnöke arra biztatott mindenkit: az ünnepek előtt menjenek vásárolni, december 24-én pedig legyenek a családjukkal.

Bubenkó Csaba kiemelte, hogy a boltok december 24-i zárva tartásának óriási támogatottsága van. A vásárlók álláspontjáról a CÖF-CÖKA-val együttműködve sok visszajelzést kapnak, és egy felmérés szerint mintegy 70 százalékos a társadalmi támogatottsága annak, hogy a kereskedelmi dolgozók december 24-én legyenek otthon – tette hozzá. A szakszervezeti vezető szerint a vásárlóknak már nem első számú igényük, hogy „éjjel-nappal boltba menjenek”.

Az M1 aktuális csatornán Bubenkó Csaba úgy vélekedett, egy folyamat kezdete, és egyben siker is az, hogy december 24-én több élelmiszer-üzletlánc zárva tart.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is kiállnak a vasárnapi boltzár mellett.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Élénkül az ingatlanpiac

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt – közölte saját adatai alapján az ingatlan.com.

2024. március 1.

Derűlátóbbak a cégvezetők

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 52,2 pontra javult a januári 50,1 pontos értékről; februárban a válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt bővülésről számoltak be – közölte pénteken a Magyar logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2024. március 1.

Az uniós energiapiac manipulációval szembeni védelmét erősítené az EP

Az Európai Parlament elfogadta a nagykereskedelmi energiapiacon folytatott piaci manipulációval szembeni fellépésről szóló REMIT-rendelet módosítását, egyebek mellett hatékonyabb védelmet biztosítva az európai háztartások és vállalkozások számára energiaszámláik védelmében a rövid távú piaci áringadozásokkal szemben – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.