Bérmegállapodás született a Magyar Telekomnál


A cégnél 2024. május 1-jétől átlagosan 12 százalékkal nőnek a bérek, és a vállalat nem tervez csoportos létszámleépítést.

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2024. évi bérfejlesztésről, az egyéb juttatásokról, valamint a hatékonyságjavulás mértékéről – közölte a távközlési szolgáltató.

A megállapodás alapján a Magyar Telekom Nyrt. és a Telekom Rendszerintegráció (TRI) Zrt. munkavállalói 2024. május 1-jétől differenciáltan 12 százalékos általános bérfejlesztésben részesülnek, és a társaság valamint a TRI nem tervez csoportos létszámleépítést.

Az intézkedések együttes hatása a társaság 2024. évi csoport szintű eredményeire összességében várhatóan nagyságrendileg 6 milliárd forint lesz – közölte a Magyar Telekom.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 28.

Opten: hatéves mélyponton a cégalapítási kedv

Egyre kevesebb a járvány miatt áthúzódó cégmegszűnési eljárások aránya, a gazdaság állapotát már jobban tükrözi a cégtrend. Az alapítási kedv hatéves mélyponton. Az új cégbírósági eljárásokban a végelszámolások a meghatározóak, közel a felét fedik le annak.

2024. február 28.

EY: Világszerte tartanak az emberek az energiaárak emelkedésétől

A fogyasztók kétharmada tudja, hogy miként állhatna át zöld energiára, csak éppen nem akar több pénzt vagy időt szánni erre – mutat rá az EY 21 piacon, többek között Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban, összesen közel 100 000 lakossági energiafogyasztó bevonásával készült kutatása. A megkérdezettek döntő többsége már egy 10 százalékos áramáremelést sem tudna kifizetni.

2024. február 28.

Megoszlik a felsővezetők véleménye a mesterséges intelligenciáról

Február elején hozta nyilvánosságra a Randstad a „HR Trends 2024” kutatás első részleteit. A több mint 350, különböző iparágakban működő hazai vállalat felsővezetőinek megkérdezésével zajlott kutatásból kinyert adatok révén többek között betekintést nyerhettünk a vállalati szektor üzleti kilátásaiba, HR kihívásaikba, létszámbővítési, béremelési és otthoni munkavégzéssel kapcsolatos terveikbe, információt kaphattunk az általuk nyújtott juttatásokról. Ezeken felül […]