Kevés az e-hulladék


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyre gazdaságtalanabb az elektronikai szemét begyűjtése és hasznosítása

Komoly többletráfordítást követel meg a jelenlegi gazdasági helyzet az elektronikai hulladékok gyűjtését és hasznosítását koordináló szervezetektől.

A kht. formában működő hulladékgyűjtők költségei az idén 15-20 százalékkal is növekedhetnek az e-hulladékok beszerzési forrásainak elapadása és az újrahasznosításra előkészített nyersanyagok felvásárlási árainak csökkenése miatt.

A szervezetek gazdálkodásának alapját az jelenti, hogy új berendezések vásárlása esetén a kereskedőknek vissza kell venniük a lecserélendő gépeket a vásárlóktól.

Az idei 15-20 százalékos forgalomcsökkenésen túl, amely az elektronikai kereskedelmet sújtja, az is nehezíti a helyzetüket, hogy a visszaesés mértéke a hulladékhasznosítási szempontból legértékesebb fogyasztási cikkeknél volt kiugró. Ilyenek az informatikai és szórakoztatóelektronikai eszközök, valamint a háztartási nagygépek.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.