Kilőttek az ipari termelői árak az EU-ban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

43,3 százalékkal nőttek az ipari termelői árak augusztusban, éves összevetésben az Európai Unióban.

Rekordmértékben növekedtek a termelői árak az erdőövezetben augusztusban, éves összeveetésben, elsősorban az energiaárak emelkedése miatt – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat friss adataiból.

A termelői árak augusztusban 5,0 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest az euróövezetben, és 4,9 százalékkal az Európai Unióban. Az energia az euróövezetben 11,8, az egész unióban 11,9 százalékkal drágult egy hónap alatt.

Augusztusban éves összevetésben a valutaunióban 43,3, az EU egészében pedig 43 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Mérlegeli a GVH, eljárást indít-e a Temu ellen

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban; a versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít – közölte a GVH.