Kilőttek az ipari termelői árak az EU-ban


43,3 százalékkal nőttek az ipari termelői árak augusztusban, éves összevetésben az Európai Unióban.

Rekordmértékben növekedtek a termelői árak az erdőövezetben augusztusban, éves összeveetésben, elsősorban az energiaárak emelkedése miatt – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat friss adataiból.

A termelői árak augusztusban 5,0 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest az euróövezetben, és 4,9 százalékkal az Európai Unióban. Az energia az euróövezetben 11,8, az egész unióban 11,9 százalékkal drágult egy hónap alatt.

Augusztusban éves összevetésben a valutaunióban 43,3, az EU egészében pedig 43 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. december 6.

Gyülekező felhők a magántőkealapok piacán

Bár a magántőkealapok továbbra is meghatározó szereplői a globális pénzpiacoknak, a jelenleg uralkodó pénzügyi és makrogazdasági hatások, néhány sötétebb felhőt is sodorhatnak a szereplők fölé. A befektetők ezért kénytelenek lesznek az eddig jól bevált stratégiai irányokon módosítani, hogy a korábbian tapasztalt hozamokat elérjék, vagy legalább megközelítsék. Az RSM Hungary szakértőjének cikke.

2022. december 6.

GKI: az ingatlanosok többsége szerint már nem emelkednek tovább a lakásárak

Az ingatlanosok többsége a használt és az új építésű lakások árában is stagnálásra számít a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése szerint. Átalakul a fővárosi ingatlanpiac is, a Duna House elemzése szerint megnőtt a kereslet a belvárosi lakások iránt, miközben visszaszorult a harmadik helyre a korábbi csúcstartó, Angyalföld.

2022. december 6.

A 2023. évi adóváltozások főbb irányai – NAV-Figyelő 48. hét

Megjelent az Adóvilág új száma – fókuszban a 2023. évi adóváltozások. A NAV saját hivatalos lapjának legújabb számában a bárki számára elérhető cikk a jövő évtől hatályos adóváltozásokat veszi szemle alá, amelyek az adminisztráció egyszerűsítésére, az európai uniós jogharmonizációra, illetve a gazdaság fehérítésére irányulnak.