Kockázati Tőkeprogram kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizennyolc pályázat érkezett be az augusztus 28-án lezárult Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram alapkezelőit kiválasztó kiírásra – közölte Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szóvivője.

A pályázatok értékelése megkezdődött, a pályázati kiírás szerint az NFÜ 2009. október kilencedikén hirdet eredményt. Az első közvetítői szerződéskötésekre még novemberben sor kerülhet, amit az alapok bejegyeztetése követ. A források várhatóan a jövő év legelejétől állnak az induló, illetve az életciklusuk növekvő szakaszában levő innovatív kis- és középvállalkozások rendelkezésére.

MTIA július 15-én megjelent kiírásban összesen negyven és félmilliárd forint forrást hirdettek meg kockázati alapkezelők részére: az összeg nyolcvanöt százalékát az Európai Unió, tizenöt százalékát a magyar kormány adja. A nyertes alapkezelők az összeget legalább harminc százalékban magánbefektetőktől származó további forrással egészítik ki. Az így elinduló kockázati tőkealapok mintegy ötvennyolcmilliárd forint értékben támogatják a magyarországi kkv-k tőkefinanszírozását.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 15-én jelentette meg ismét az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram pályázati kiírásait, mivel az előző tendert június elején eredménytelenné nyilvánította.

Forrás: origo


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

Ajánlással segíti a jegybank az adathalászat elleni fellépést

Ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzforgalmi szolgáltatók részére a visszaélések kezelésére, észlelésére és megakadályozására – ismertette Freisleben Vilmos, az MNB igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

2023. szeptember 27.

Milyen gyakorlati haszna van az új panasztörvénynek?

A Whistleblowing, az EU új visszaélés-bejelentési irányelve, amihez kapcsolódva elméleti szempontokból vizsgálják szakértők a panasztörvény várható következményeit. A Grant Thornton podcastja:

2023. szeptember 27.

Ezer vásárló 15 és 50 ezer forint közötti visszatérítést kaphat a Media Marktól

Valótlan árkedvezményekkel reklámozott négyféle televíziókészüléket a Media Markt Magyarország Kft. – ezt tárta fel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint ezer érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.