Kockázati Tőkeprogram kkv-knak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizennyolc pályázat érkezett be az augusztus 28-án lezárult Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram alapkezelőit kiválasztó kiírásra – közölte Oravecz Péter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szóvivője.

A pályázatok értékelése megkezdődött, a pályázati kiírás szerint az NFÜ 2009. október kilencedikén hirdet eredményt. Az első közvetítői szerződéskötésekre még novemberben sor kerülhet, amit az alapok bejegyeztetése követ. A források várhatóan a jövő év legelejétől állnak az induló, illetve az életciklusuk növekvő szakaszában levő innovatív kis- és középvállalkozások rendelkezésére.

MTIA július 15-én megjelent kiírásban összesen negyven és félmilliárd forint forrást hirdettek meg kockázati alapkezelők részére: az összeg nyolcvanöt százalékát az Európai Unió, tizenöt százalékát a magyar kormány adja. A nyertes alapkezelők az összeget legalább harminc százalékban magánbefektetőktől származó további forrással egészítik ki. Az így elinduló kockázati tőkealapok mintegy ötvennyolcmilliárd forint értékben támogatják a magyarországi kkv-k tőkefinanszírozását.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 15-én jelentette meg ismét az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram pályázati kiírásait, mivel az előző tendert június elején eredménytelenné nyilvánította.

Forrás: origo


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

Ritkán vásárolnak ingatlant a külföldiek

Az utóbbi fél évben a vevők kevesebb mint három százaléka volt külföldi állampolgár: az Otthon Centrum adatai szerint a legtöbbet a kínaiak költik, akik a magyar átlag majdnem másfélszereséért vásárolnak.

2024. május 29.

Nem mindenkinek jutnak EU-s források

(Újra)Indul idén nyáron a 2021-2027-es EU költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, hiszen 2023 év végén az ún. Igazságügyi reform Bizottsági elfogadásával jelentős, 10,4 mrd euró összegű forrást szabadítottak fel Magyarország számára. Ennek eredményeként több, a gazdasági szereplők által is már nagyon várt operatív program pályázatai nyílhatnak meg. A kohéziós források mellett energetikai fejlesztések támogatására szolgáló pályázatok kiírására számíthatunk még az idén – hangsúlyozták a Niveus Consulting Group pályázatírási és tanácsadási üzletágának szakértői.

2024. május 29.

Áprilisban a vendégéjszakák száma 4,7, a vendégeké 1,3 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest

Áprilisban a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál, a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).