Közeleg a határidő: még igényelhető a Baromfi állatjóléti támogatás


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A már meglévő állományokkal is pályázható a Baromfi állatjóléti támogatás – közölte az agrártárca.

A közleményben felhívják az igénylők figyelmét arra, hogy a 2022. október 12-én megjelent VP3-14.1.4-22 Baromfi állatjóléti támogatás azon állományok után is igényelhető, amelyek a támogatás kezdetén már az igénylő tenyészetében voltak, és ezért, a kötelezettségvállalási időszak elején – a tartási időből kifolyólag – nem tudják teljesíteni a felhívásban előírt minimális tenyészetben tartási időt.

A támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 15-ig van lehetőség. A késedelmesen benyújtott kérelmek az idén induló kötelezettségvállalást illetően nem vehetők figyelembe – közölték.
Azon állományoknál, amelyek a kötelezettségvállalási időszak kezdetén már a tenyészetben voltak, és a minimális tartási idő nem teljesülne maradéktalanul, az állomány állategység értéke után időarányosan csökkentett támogatási összeg lesz kifizethető. Az AM közlése szerint a pályázati felhívásban foglalt feltételeket (állománysűrűség, szállítások bejelentése, stb.) ezen állományok esetében is be kell tartani, valamint szükséges a felhívásban megnevezett dokumentumok kitöltése, naprakész vezetése is.

Azon állományoknál, amelyek után ugyanazon tevékenységre 2022. október 16. előtt már igényeltek állatjóléti támogatást, jelen támogatásból tört évre sem lesz lehetőség kifizetés igénylésére. A korábbi támogatásokat árutermelő állományok esetében a tartási hely azonosító és tenyészetkód alapján, törzsállományok esetében BIR állományazonosító alapján a Magyar Államkincstár állapítja meg.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2012. augusztus 30.

Segít az állattenyésztőkön a támogatás

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) üdvözli a kormány szerdai ülésén elfogadott, az állattenyésztők kárainak enyhítését célzó döntéseket, és úgy véli, az előrehozott kifizetéseknek köszönhetően levegőhöz juthatnak a gazdák. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán jelentette be, hogy a kormány 10 milliárd forint többlettámogatásról döntött az állattartók megsegítésére.

2015. szeptember 29.

Áfacsökkentést akar a tojásszövetség is

A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) továbbra is szeretné elérni, hogy a tojás bekerüljön azon élelmiszerek körébe, amely általános forgalmi adóját (áfa) 5 százalékra fogják csökkenteni – közölte a Tojásszövetség elnöke kedden Budapesten.