Lassuló ütemben, de nőnek tovább a budapesti albérletárak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az újabb koronavírus-hullám ellenére lassuló ütemben ugyan, de folytatódott a budapesti albérletárak növekedése az év elején, januárban átlagosan majdnem 159 ezer forintot kértek a fővárosban egy kiadó lakásért, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi kínálati árat – közölte a Rentingo.com.

A közösségi albérletkereső platform úgy véli, ez beleillik egész éves prognózisába, amely szerint a budapesti bérleti díjak az év második felére érhetik el a 2020-ban indult áresés előtti szintet. Ugyanakkor rámutattak, hogy a bérlők fizetőképessége nem tud lépést tartani a növekvő árakkal, így fokozatosan nyílik az olló a kereslet és kínálat között.

Adataik szerint míg idén januárban a kínálati ár a 159 ezer forintot, a keresleti ár viszont csupán a 144 ezer forintot közelítette meg. A közlemény szerint ez a tendencia felerősíti a bérbeadói versenyt, és így még fontosabbá válnak az ingatlanok tulajdonságai, valamint a hirdetések hatékonysága.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. november 23.

Albérletbe tartanak a fiatalok

A fiatalok 44 százaléka él még a szüleivel, ez kifejezetten alacsony aránynak számít a K&H ifjúsági indexe alapján.
2021. augusztus 23.

Drágultak az albérletek

Júliusban országosan 2,7 százalékkal nőttek a bérleti díjak júniushoz képest, a fővárosban 2,4 százalékos volt a növekedés.
2021. május 20.

Emelkedni kezdtek az albérletárak

Éves összehasonlításban ugyan még csökkentek, de az előző hónaphoz képest már emelkedtek a magyarországi albérletárak idén áprilisban: az éves csökkenés 0,3 százalékos volt, a havi drágulás azonban már 1,3 százalékot tett ki országosan és a fővárosban is – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com csütörtökön közzétett lakbérindexéből.