Lemondott a Richter igazgatósági elnöki posztjáról Bogsch Erik


Március 1-jei hatállyal, igazgatósági tagsága megtartása mellett lemondott a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságában betöltött elnöki tisztségéről Bogsch Erik – közölte a gyógyszeripari társaság hétfőn.

Az igazgatóság hétfői ülésén Vizi E. Szilveszter igazgatósági tagot választotta meg a testület elnökévé, helyettese pedig a szintén igazgatósági tag Pintérné Hardy Ilona lesz a 2024. március 1. és a társaság 2027-es közgyűlésig terjedő időszakra.

A Richter igazgatósága Bogsch Eriknek a társaság iránti elkötelezettsége és annak eredményeihez való kimagasló hozzájárulása elismeréseként örökös tiszteletbeli elnök címet adományozott.
Közölték továbbá, hogy új alapítványt hoznak létre Bogsch Erik Gyógyszerkutatási Alapítvány néven és azonos névvel díjat alapítanak. Bogsch Erik negyed évszázadon keresztül, 1992 és 2017 között volt a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2007. július 6.

Az éves gyógyszeradó tizede folyt be

Június végéig 3,8 milliárd forint gyógyszeradót fizettek be a cégek az adóhatóságnak – tájékoztatta a Világgazdaságot a pénzügyi tárca.
2011. augusztus 24.

Már látszik, nagy sebeket ütöttek az új adók

A válság előtti, 2007-es szintre ugrott a hazai A kategóriás tőzsdei cégek összesített nyeresége az első félévben, ám a profittömeg tavalyihoz viszonyított duplázódásában a Mol eredménye képezte a húzóerőt, a válságadó viszont változatlanul érezteti hatását.
2023. február 7.

Írországban vásárol céget a Richter

A vásárlással tovább erősíti nőgyógyászati termékeinek portfólióját a Richter csoport az Egyesült Királyságban és Írországban.