Együttműködési megállapodást kötött az MR és a Ganz


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 Intelligens transzformátorok fejlesztésére és gyártására együttműködési megállapodást kötött a Maschinenfabrik Reinhausen (MR) és a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. – közölte a vállalati megállapodás magyar aláírója.

A két vállalat abban bízik, hogy piacvezetők lehetnek a korszerű transzformátorok gyártásában, egyúttal fenntarthatóbbá tehetik a villamosenergia-ipart. Az MR hatékony automatizálási és digitalizálási megoldást biztosít a Ganz transzformátorai számára, fejlesztésüket beépítve követhetővé válik a berendezések állapota és működése. Az intelligens monitoringeszköz javítja a transzformátorok megbízhatóságát, növeli az élettartamukat, elkerülhetővé teszi a felesleges karbantartásokat – írták.

A Ganz egyre nagyobb keresletet lát a transzformátorok érzékelői iránt – indokolták az együttműködést. A német fél kiemelte, hogy az intelligens transzformátorok nemcsak a kritikus hálózati csomópontokban hasznosak, hanem a jövő hálózataiban is szerepet kaphatnak – tették hozzá. A Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. 2020-ban alakult, miután nyilvános aukció keretében megvásárolta a tápiószelei Ganz-gyárat az eszközállományával együtt. A vállalat így több mint 15 év után újra magyar tulajdonba került. Az üzemben nagyfeszültségű villamos berendezéseket gyártanak, transzformátorokat, motorokat, generátorokat.

A cég csaknem 300 munkavállalót foglalkoztat. Nyilvános beszámolójuk szerint tavaly 11,1 millió euró belföldi és 11,5 millió forint export árbevétellel (összesen csaknem 4 milliárd forint forgalommal) zártak. Az adózott eredmény meghaladta a 3 millió eurót (több mint 1 milliárd forint), noha 2020-ban még több mint 2,5 millió eurós veszteséggel zártak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. május 12.

16,2 százalékkal nőtt az ipari termelés márciusban

Februárhoz képest a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás 0,4 százalékkal, a tavaly áprilisi mélyponthoz képest 68 százalékkal emelkedett, és a járvány előtti csúcsot is meghaladta.
2022. január 12.

2,1 százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben

Tavaly novemberben – a két korábbi húzóágazat, a járműgyártás és elektronikai ipar folytatódó visszaesése ellenére – az ipari termelés volumene munkanaphatástól megtisztítva 2,1 százalékkal emelkedett – erősítette meg szerdán második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).