Még kevesebbet vásároltunk


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az élelmiszer- és az üzemanyag-kiskereskedelem teljesített gyengén februárban.


Februárban 1,4 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene éves összevetésben – közölte honlapján gyorsbecslésként a KSH.

A statisztikusok adatai szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem eladásai 2,6, az üzemanyag-kiskereskedelemé pedig 4 százalékkal esett vissza.

A várakozásoknál jóval kedvezőbben alakult a kiskereskedelmi forgalom, mert a visszaesés januárban még 2,6 százalékos volt. A bérek és nyugdíjak idei reálnövekedése miatt a kiskereskelmi forgalom alacsony szinten való stablizálódására számítunk, ami az év második felében bázishatások miatt akár kisebb növekedést is mutathat. Idén összességében 0,5 százalék körüli mértékben csökkenhet a kiskereskedelmi forgalom – írja az Adó Online-hoz eljuttatott gyorselemzésében Suppan Gergely, a Takarékbank senior elemzője.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin rendezvények – Transzferár szabályozás – 2013.04.18. További részletek itt.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Rangos nemzetközi turisztikai díjakat hozott a kínai újév Magyarországnak

Kínától, az egyik legfontosabb küldőországtól öt jelentős szakmai elismerésben részesült a magyar turisztikai szektor. A kínai National Geographic Travel a legminőségibb úti célok között ajánlja Magyarországot, a Voyage Magazine pedig az Év új feltörekvő desztinációjának választotta hazánkat. Emellett az ország vezető turisztikai médiuma, valamint a legnagyobb szálláshelyfoglaló platformja több kategóriában is a legjobbak közé sorolta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országimázsépítő és forgalomösztönző tevékenységét.

2024. február 21.

Új rendelet az élelmiszer-infláció kezelésére

Valószínűleg a legtöbben találkoztunk már olyan helyzettel, amikor megvettük kedvenc csokoládénkat az élelmiszerboltban, majd otthon felbontva meglepődve tapasztaltuk, hogy a csokoládé mérete és súlya csökkent, miközben a csomagolás és az ár változatlan maradt. Ezt a jelenséget angolul shrinkflation-nek, magyarosítva „zsugorflációnak” nevezik, amely nem csak a csokoládénál, hanem bármilyen előre csomagolt terméknél előfordulhat. A jelenség csökkentése, megelőzése, illetve a fogyasztók megfelelő tájékoztatása érdekében a magyar kormány elfogadta az 1/2024. (I. 9.) Korm. rendeletet, amely 2024. február 1. napján lépett hatályba.