Megszületett a 2023. évi bérmegállapodás a Budapesti Közműveknél


A Budapesti Közművek (BKM) munkavállalóit képviselő reprezentatív szakszervezetek elnökei és a vezetés aláírták a társaság teljes – mintegy 4800 fős – munkavállalói állományára vonatkozó 2023. évi megállapodást – közölte a BKM csütörtökön.

Az egyezség értelmében a Budapesti Közművek – FKF Köztisztasági, FŐTÁV Távhőszolgáltatási, FŐKERT Kertészeti, BTI Temetkezési, FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari divíziók, valamint a támogató területek – munkavállalói átlagosan 16 százalékos alapbéremelésben részesülnek január 1-jétől – írták a közleményben.

„A sikeres megállapodás eredményeként megnyílt az út az előtt, hogy Budapest egyik legnagyobb létszámú dolgozói közösségének valamennyi munkavállalója a nehéz gazdasági körülmények ellenére megnyugtató juttatási csomagban részesüljön idén is” – fogalmaztak.

Kitértek arra is, az aláírás előzménye, hogy január 13-án az FKF Hulladékgazdálkodási divízió dolgozói esetében már létrejött az idei évre vonatkozó bérmegállapodás.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 27.

Vállalkozói kávéház a Pénzügyminisztériumban

A Magyar Gazdaság Kávéháza ismét kinyit a Pénzügyminisztériumban. Első alkalomra májusban kerül sor, a vita témája pedig a versenyképesség. Azt vizsgálják a szereplők, hogy mit tesz és mit kér a KKV szektor a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében?

2023. március 27.

Nem védekeznek tudatosan az emberek a pénzforgalmi visszaélések ellen

Az emberek saját megítélésük szerint tisztában vannak a pénzforgalmi visszaélések módszereivel, tartanak is attól, hogy csalás áldozataivá válnak, mégsem védekeznek tudatosan – derült ki az OTP Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból.