Nőtt a kkv-k forgalma karácsonykor


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tovább nőtt az előző évhez képest azon kis- és középvállalkozások (kkv) aránya, amelyek növekvő karácsonyi forgalomról számoltak be 2014-ben – közölte a Marketing Commando tanácsadó cég online kutatásának eredményét.


Az 1500 megkérdezett vállalkozás 51 százalékának nőtt a bevétele, ami 5 százalékpontos növekedés az előző évhez képest, valamint a 2008-óta mért legmagasabb arány is.

A válaszadók mindössze 12 százalékának csökkent forgalma, 37 százaléka pedig nem tapasztalt változást az előző év karácsonyához képest.

A felmérés megállapította, hogy legjobb karácsonya az intenzív marketinget folytató kkv-knak volt, amelyek 73 százaléka jelzett nagyobb forgalmat.

A kutatásban résztvevő kkv-k ötöde kizárólag interneten, 41 százalék csak offline, 37 százalékuk mindkét csatornán egyaránt értékesít, utóbbi vállalkozásoknak karácsonyi forgalma nőtt a leginkább, 59 százalékuk nyilatkozott javulásról.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Élénkül az ingatlanpiac

Februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet is jelentősen nőtt – közölte saját adatai alapján az ingatlan.com.

2024. március 1.

Derűlátóbbak a cégvezetők

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke 52,2 pontra javult a januári 50,1 pontos értékről; februárban a válaszadók az előző hónaphoz képest mérsékelt bővülésről számoltak be – közölte pénteken a Magyar logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

2024. március 1.

Az uniós energiapiac manipulációval szembeni védelmét erősítené az EP

Az Európai Parlament elfogadta a nagykereskedelmi energiapiacon folytatott piaci manipulációval szembeni fellépésről szóló REMIT-rendelet módosítását, egyebek mellett hatékonyabb védelmet biztosítva az európai háztartások és vállalkozások számára energiaszámláik védelmében a rövid távú piaci áringadozásokkal szemben – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.