Növekvő bevétellel és csökkenő nyereséggel zárta az első félévet az AKKO Invest


Jelentősen növelte a bevételt és a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt (EBITDA) az első félévben az AKKO Invest, a nyeresége ugyanakkor csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett beszámolóban.

Az árbevétel 11,276 milliárd forintról 15 621 milliárd forintra, az EBITDA 1,032 milliárd forintról 1,358 milliárd forintra nőtt az első félévben, míg a nettó eredmény 364 millió forintról 320 millió forintra csökkent.

A féléves eredményekről szóló vállalati közlemény szerint a társaság legnagyobb leányvállalata, a NEO Property Services Zrt. az ingatlanüzemeltetés mellett erősödött a társasházkezelési és generálkivitelezési piacon is, utóbbi területen különösen nagy lehetőségeket látnak. A második félévben kiemelkedően sok megrendelés várható, ennek köszönhetően jó eredményekre számítanak éves szinten.

Az AKKO Invest tavaly 28,3 milliárd forint árbevételt és több mint 585 millió forint nyereséget ért el. Bevételének túlnyomó része ingatlanüzemeltetésből, kisebb hányada ingatlan-bérbeadásból és egyéb tevékenységekből származik.

Részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, árfolyama csütörtökön 239 forinton zárt, egy éven belül 183 és 323 forint között változott.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

2024. június 18.

EY: adatlopásoktól rettegnek a vásárlók

Egyre több vevő aggódik amiatt, hogy a vásárláskor megadott adatai kiszivárognak, ami a kereskedőket is lépésre kényszeríti – mutat rá az EY legfrissebb, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 18.

PwC: a CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan – derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.