Növelte díjbevételét az év első kilenc hónapjában a Generali Csoport


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Generali csoport a tavalyihoz viszonyítva nagyobb díjbevétellel, de kisebb nyereséggel zárt az év első kilenc hónapjában – közölte a nemzetközi biztosítótársaság csütörtökön az MTI-vel.

A harmadik negyedéves pénzügyi jelentés szerint a társaság nettó eredménye 2,233 milliárd euróra csökkent a tavalyi 2,250 milliárd eurós bázishoz képest. Az oroszországi befektetések vesztesége 141 millió eurót tett ki – közölték. A bruttó díjbevétel 1,3 százalékos emelkedéssel 59,8 milliárd euróra nőtt a vagyonbiztosítások 10,3 százalékos bővülése mellett. Az életbiztosítás bruttó díjbevétele január és szeptember között 2,9 százalékkal, 7,7 milliárd euróra esett vissza az előző év azonos időszakához képest.

Szeptember végére a működési eredmény 7,8 százalékkal 4,8 milliárd euróra nőtt, az élet üzletág és a vagyonbiztosítási szegmens pozitív teljesítményének köszönhetően. A tőkehelyzetet mutató Szolvencia II ráta 223 százalékra mérséklődött a tavaly év végi 227 százalékról. A Generali 50 országban van jelen, 75 ezer alkalmazottal, mintegy 67 millió ügyfelet szolgál ki. Olaszország legnagyobb biztosítója a harmadik legnagyobb szereplő az európai piacon, bruttó díjbevétele tavaly elérte a 75,8 milliárd eurót.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Mérlegeli a GVH, eljárást indít-e a Temu ellen

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban; a versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít – közölte a GVH.