Olcsóbban és gyorsabban juthatnak hitelhez a kkv-k


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csatlakozási megállapodást írt alá a Commerzbank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA) – közölte a hitelintézet hétfőn.

A Commerzbank is bekapcsolódik abba a partneri körbe, amely révén a ügyfeleinek lehetősége nyílik rá, hogy a működésükhöz, beruházásaikhoz szükséges finanszírozást az AVHGA kedvezményes díjon elérhető garanciavállalása mellett vegyék igénybe.

A pénzügyi válság miatt megszigorodó kockázati elbírálás miatt számos kkv szembesül azzal, hogy a kereskedelmi bankok a finanszírozást jóval drágábban, jelentős (pót)fedezetállítási előírással hajlandóak megoldani.

Az AVHGA mögött 70 százalékos költségvetési garancia áll, amely számottevően tompítja a hitelezés kockázatát. A csökkenő kockázat egyrészt kisebb kamatfelárat, olcsóbb finanszírozást eredményezhet, másrészt viszont azon cégek számára is megnyitja a hitelhez jutás lehetőségét, akik a korábbi standard hitelbírálaton valamilyen okból (például nem elegendő fedezet) nem kaphattak pozitív finanszírozási ajánlatot.

Az együttműködés révén a bank ügyfelei 30-500 millió forint értékű hitelt vehetnek fel, a garanciavállalás akár hosszú lejáratú beruházási hitelhez is kapcsolható. Az AVHGA készfizető kezességnyújtásának díja a piacon a legkedvezőbb, mértéke a futamidő és a hitelösszeg függvényében 0,5 és 1,3 százalék között mozog. Az AVHGA-garancia a teljes banki finanszírozási termékpaletta mögé állítható, így a hitelen túl bankgarancia, faktoring-szolgáltatás és egyéb termékek mögé is igényelhető.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

A kisgyermekes szülők érdekében indított versenyfelügyeleti eljárást a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Sok céget érhet kellemetlen meglepetés, mert hamarosan lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.  

2024. június 21.

Tagok védelme a létesítő okirat módosítása során

A Ptk. helyes értelmezése szerint akkor is valamennyi tag egyhangú határozatára van szükség a létesítő okirat módosításához, ha a módosítás valamennyi tag jogait azonos módon hátrányosan érintené, vagy valamennyi tag helyzetét azonos módon hátrányosabbá tenné. Az „egyes tagok” kifejezés alatt egy, több, de akár valamennyi tag is értendő – a Kúria eseti döntése.