Kerüljük az adózást: jelentősen bővült a tartozók listája!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt év végén 2429 magánszemélynek – köztük 421 egyéni vállalkozónak – volt az adóhatóságnál 180 napon túl folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozása – írta az Index az MTI alapján.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) napokban nyilvánosságra hozott adatai szerint az adóhatóságnál nyilvántartott összes adóhátralék összege 2008-ban 1 632 milliárdra emelkedett az előző évi 1 338 milliárd forintról. Az idén 2 429 magánszemély érte el a legalább 10 milliós tartozási határt, holott egy évvel korábban még csak 2005 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó szerepelt az APEH listáján.

A működő adózókat sikerrel kezeli az APEH, amit jelez, hogy hátralékuk viszonylag szerény mértékben, tavaly 575 milliárd forintra nőtt a 2007. évi 559 milliárdról. A nem működő, felszámolás alatt lévő adózók hátraléka bővült jelentősen, az előző évi 778 milliárd forintról 1 057 milliárd forintra nőtt 2008-ban.

Forrás: Pénzcentrum.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

2024. június 18.

EY: adatlopásoktól rettegnek a vásárlók

Egyre több vevő aggódik amiatt, hogy a vásárláskor megadott adatai kiszivárognak, ami a kereskedőket is lépésre kényszeríti – mutat rá az EY legfrissebb, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatásából.

2024. június 18.

PwC: a CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan – derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.