Kerüljük az adózást: jelentősen bővült a tartozók listája!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt év végén 2429 magánszemélynek – köztük 421 egyéni vállalkozónak – volt az adóhatóságnál 180 napon túl folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozása – írta az Index az MTI alapján.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) napokban nyilvánosságra hozott adatai szerint az adóhatóságnál nyilvántartott összes adóhátralék összege 2008-ban 1 632 milliárdra emelkedett az előző évi 1 338 milliárd forintról. Az idén 2 429 magánszemély érte el a legalább 10 milliós tartozási határt, holott egy évvel korábban még csak 2005 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó szerepelt az APEH listáján.

A működő adózókat sikerrel kezeli az APEH, amit jelez, hogy hátralékuk viszonylag szerény mértékben, tavaly 575 milliárd forintra nőtt a 2007. évi 559 milliárdról. A nem működő, felszámolás alatt lévő adózók hátraléka bővült jelentősen, az előző évi 778 milliárd forintról 1 057 milliárd forintra nőtt 2008-ban.

Forrás: Pénzcentrum.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

35 milliárd forintos innovációs támogatási program indul

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2023. szeptember 21.

GVH: az eOptika javította webáruháza megtévesztő reklámjait

Az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit, tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.