Romániában 11,2 százalékra lassult az infláció


Romániában több mint három százalékponttal, 11,2 százalékra lassult áprilisban az éves infláció – közölte pénteken az országos statisztikai intézet (INS).

Éves összevetésben a legnagyobb mértékben az élelmiszerárak nőttek, átlagosan 19,84 százalékkal, míg a nem élelmiszer jellegű termékek 5,83, a szolgáltatások pedig 10,64 százalékkal drágultak.

A fogyasztói árak emelkedése nem állt meg, de márciushoz képest már csak átlagosan 0,75 százalékos drágulást mért az INS. Tavaly decemberhez képest 3,1 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex Romániában.

Mint arról lapunk is beszámolt, áprilisban az éves infláció Magyarországon 24 százalékos volt, az élelmiszerek átlagosan 37,9 százalékkal drágultak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. június 6.

Emlékérmét bocsátott ki az MNB Neumann János tiszteletére

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 ezer forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki kedden, tisztelegve a világhírű magyar matematikus előtt – tájékoztatott az MNB kedden

2023. június 6.

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből.