Szigorúbb elvárások az értékpapíralapokkal szemben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szigorúbb elvárások lesznek az értékpapíralapokkal szemben – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteki közleményében.

A közlemény szerint a kormány áttekintette a háztartások és a nem pénzügyi vállalkozások megtakarításainak szerkezetét. Megállapította, hogy jelentős mértékben nőtt mindkét szektor esetén a pénzügyi megtakarítás. Az értékpapírokon belül a növekedés főleg a befektetési alapokhoz kapcsolódott.

Annak érdekében, hogy az alapok legteljesebb mértékben a befektetők védelmét szolgálják, a kormány megváltoztatta az értékpapíralapokkal szembeni elvárásokat – írták.

A kormány megállapította, hogy az értékpapíralapoknak a nevükből egyértelműen következő módon értékpapírtúlsúlyos profillal kell rendelkezniük. Ezért arról döntött, hogy 2023. július 1-től kezdődően az értékpapíralapok – ideértve a kötvényalapok, részvényalapok és vegyes alapok – portfóliójában az értékpapírok súlyának legalább 60 százaléknak kell lennie, miközben a szigorú likviditási elvárásokat változatlanul hagyta – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

JóAutók.hu: 13 százalékkal nőtt a használtautó-piac forgalma az első öt hónapban

A lakosság egy része a jövedelmi helyzetének lassú rendeződése nyomán most pótolja az előző években elmaradt autóbeszerzéseit állapította meg a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján; május végéig 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.

2024. június 19.

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.