Telex: nőhet a kiskereskedelmi adó felső kulcsa


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Telex információ szerint az merült fel, hogy a kiskereskedelmi adó felső sávjában 2,5 százalékról 2,7 százalékra emelkedne az adó, egy munkaanyag szerint már februártól.

A kiskereskedelmi adó megemelése természetesen nem csak az élelmiszerláncoknak szólna, mert ez a kiskereskedelem iparcikkes részét is érinti, a Media Markt, az IKEA, az OBI is érintett lehetett – írja cikkében a Telex.

Az internetes újság úgy tudja, hogy akár több láncokat érintő törvény is módosulhatna, így a 2008. évi XLVI., vagyis az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletről szóló, illetve a 2020. évi XLV., vagyis a kiskereskedelmi adóról. Az újság értesülései szerint egy másik tervezett intézkedés a  lejárt minőség-megőrzési termékeket érinti majd, amelyet egy állami szervezetnek kell majd felajánlani kötelező jelleggel a láncoknak.


Kapcsolódó cikkek

2020. június 29.

A veszélyhelyzet elmúlt, de mi maradt az adóváltozásokból?

Mások mellett a jogbiztonság követelménye is megkívánja, hogy a veszélyhelyzet alatt hozott, törvényeket módosító rendeletek szabályainak továbbéléséről jogszabályt alkossanak. Elengedhetetlen volt ezért, hogy törvénymódosításokkal is „szentesítsék” és ezzel az adótörvényekbe maradandóan beépítsék a veszélyhelyzetet követően is fennmaradó változásokat. Ebből szemezgetünk.
2020. május 26.

Adófajták Magyarországon: 5 év csökkenés után lesz-e hátraarc?

Míg 5 évvel ezelőtt még 60 adófajtát tartottunk nyilván Magyarországon, addig múlt év végére ez a szám 54-re redukálódott. A minap bevezetett új válságadók azonban megakasztották a folyamatot. Kérdés, hogy megfordul-e a tendencia. Erre keresi a választ a Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalója.
2021. május 20.

Kettővel csökkent Magyarországon az adónemek száma: 52-nél tartunk

Immár hatodik éve csökken az adónemek száma Magyarországon. A tavalyihoz képest idén megint kettővel kevesebb, összesen 52 adónem számolható össze és láthatóan ez a folyamat jövőre is folytatódik – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.