Van pénz fejlesztésre! (x)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit remélhetnek a kkv-k a 2014-ben induló új EU-pályázati forrásoktól? Csepreghy Nándor helyettes államtitkár részletesen ismerteti a Pénz, de honnan? roadshow budapesti záró rendezvényén, ahol szó lesz egyéb kedvezményes fejlesztési és befektetésösztönzési programokról is. Forrásban nincs hiány, érdemes számba venni a lehetőségeket!


Sokszor épp az információ hiánya okozza, hogy a kisvállalkozások zöme a pénz miatt aggódik, és likviditási helyzete romlására számít a jövőben. Sőt, az OTP Ingatlanlízing által készített kutatásból az is kiderül, hogy bár a legtöbb cég forráshiánnyal küzd, sokan ellenérzéseket táplálnak a külső finanszírozás bevonásával szemben. Az aggodalmak gyakran tévhiteken alapulnak: a mikro-, kis- és középvállalkozások közül sokan nincsenek tisztában sem a saját lehetőségeikkel, sem a rendelkezésre álló források céljaival, sem azzal, hogy az adott finanszírozást mely cégek milyen feltételekkel vehetik igénybe.

Forrásban pedig nincs hiány. Októbertől ismét igényelhető a 2,5 százalékos kamatozású MNB-hitel, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. és a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. is újabb és újabb, a kkv-k számára testre szabott konstrukciókkal állt elő az utóbbi hónapokban, a Magyar Fejlesztési Bank termékeinek kihelyezéséről egyre szélesebb közvetítőhálózat gondoskodik, és lassan körvonalazódnak a következő uniós költségvetési időszak pályázatai is, amelyek fókuszába ezúttal a kis- és középvállalkozások kerültek. A kkv-kat célzó GOP program utódjába, a GINOP-ba összesen 3000 milliárd forint lesz innovációra, infokommunikációs fejlesztésekre vagy épp a cégek versenyképességének fokozására.

Tőkekínálati forradalom zajlik tehát Magyarországon a piaci feltételű források és az államilag támogatott kedvezményes hitelek és tőkebevonási lehetőségek terén is, a kkv-k mégsem érzékelik a bőséget. A Piac & Profit Pénzek a régióban elnevezésű rendezvényével járja az országot, és várja a mikro-, kis- és középvállalatokat, amelyek szeretnék megismerni az aktuális finanszírozási lehetőségeket, valamint szeretnének a gyakorlatban használható tudáshoz jutni, hogy hatékonyabbá tegyék cégük működését.

A rendezvényről részletesen itt olvashatnak, és regisztrálhatnak.

Időpont: 2013. december 11. (szerda), 09.00-13.45
Helyszín: Budapest, BKIK Székház, I. ker. Krisztina krt. 99.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 17.

Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Nagyjából két évvel a koronavírus-járvány okozta sokk után úgy tűnik, mostanra újra megjött a magyarok utazási kedve, sőt új dimenzióba lépett. Az Everguest megbízásából készített friss Tárki – kutatás szerint az idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők aránya. Az idén a magyarok több mint háromnegyede tervezi, hogy időt tölt a Balatonnál, a fővárost is évről évre egyre többen választanák. A válaszadók többsége azonban aggodalommal tekint a folyamatosan emelkedő árakra, ami továbbra is komoly kihívást jelent a belföldi turizmus számára.

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.