Vasárnapi vásárlás: keresik a kiskaput


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megkerülhető a vasárnapi kiszállítás tilalma egyes gazdasági jogászok szerint.


Március közepétől, a vasárnapi boltzár életbe lépésétől a helyzet annyiban változik, hogy ha szombaton megrendeljük az árut, elvileg az áruház még vagy szombaton, vagy csak hétfőn szállíthatná ki az árut – olvasható a hvg.hu cikkében.

 De ha a honlapján felkínálja nekünk azt az opciót, hogy mi magunk bízzunk meg efuvarozócéget a kiszállítással, akkor abba akkor sem lehet belekötni, ha a fuvar vasárnap kézbesült – írja a lap névtelen jogász forrására hivatkozva. Jogilag ugyanis ez más, mintha a Tesco bízná meg a kiszállító céget ezzel.

A módszer például  az lehet, hogy az áruház még szombaton elszállítja egy raktárba a kiszállítandó árut, ezt a miáltalunk, vagyis a vásárló által jogilag megbízott szállítócég vasárnap felpakolja a teherautóra, és a kívánt címre szállítja. Ez így legális – magyarázta a lapnak egy gazdasági jogban is jártas jogász


Kapcsolódó cikkek

2024. február 28.

EY: Világszerte tartanak az emberek az energiaárak emelkedésétől

A fogyasztók kétharmada tudja, hogy miként állhatna át zöld energiára, csak éppen nem akar több pénzt vagy időt szánni erre – mutat rá az EY 21 piacon, többek között Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban, összesen közel 100 000 lakossági energiafogyasztó bevonásával készült kutatása. A megkérdezettek döntő többsége már egy 10 százalékos áramáremelést sem tudna kifizetni.

2024. február 28.

Megoszlik a felsővezetők véleménye a mesterséges intelligenciáról

Február elején hozta nyilvánosságra a Randstad a „HR Trends 2024” kutatás első részleteit. A több mint 350, különböző iparágakban működő hazai vállalat felsővezetőinek megkérdezésével zajlott kutatásból kinyert adatok révén többek között betekintést nyerhettünk a vállalati szektor üzleti kilátásaiba, HR kihívásaikba, létszámbővítési, béremelési és otthoni munkavégzéssel kapcsolatos terveikbe, információt kaphattunk az általuk nyújtott juttatásokról. Ezeken felül […]