Vezetőváltás a Duna-Dráva Cement Kft. élén januárban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyugdíjba vonul Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) elnök-vezérigazgatója, 2023. január 1-jétől Szilágyi Zsolt, a jelenlegi vezérigazgató-helyettes lesz a társaság elnök-vezérigazgatója – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új vezető hosszú ideje a vállalat meghatározó tagja, különböző területeken több mint két évtizede segíti a DDC tevékenységét.

A Duna-Dráva Cement Kft. két, németországi székhelyű építőanyag-ipari társaság, a Heidelberg Materials és a SCHWENK Zement KG 50-50 százalékos tulajdonában van. Magyarország egyik meghatározó építőanyag gyártó vállalata cementet, transzportbetont, valamint kavics- és betonadalék-termékeket állít elő, szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek.

A Duna-Dráva Cement Kft. mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztatnak. Nyilvános cégadatok szerint a Duna-Dráva Cement Kft. 2021-ben 124 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 82 milliárd forint után. A társaságnak 2021-ben 38,9 milliárd forint, 2020-ban 16,9 milliárd forint adózott eredménye volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 28.

Opten: hatéves mélyponton a cégalapítási kedv

Egyre kevesebb a járvány miatt áthúzódó cégmegszűnési eljárások aránya, a gazdaság állapotát már jobban tükrözi a cégtrend. Az alapítási kedv hatéves mélyponton. Az új cégbírósági eljárásokban a végelszámolások a meghatározóak, közel a felét fedik le annak.

2024. február 28.

EY: Világszerte tartanak az emberek az energiaárak emelkedésétől

A fogyasztók kétharmada tudja, hogy miként állhatna át zöld energiára, csak éppen nem akar több pénzt vagy időt szánni erre – mutat rá az EY 21 piacon, többek között Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban, összesen közel 100 000 lakossági energiafogyasztó bevonásával készült kutatása. A megkérdezettek döntő többsége már egy 10 százalékos áramáremelést sem tudna kifizetni.

2024. február 28.

Megoszlik a felsővezetők véleménye a mesterséges intelligenciáról

Február elején hozta nyilvánosságra a Randstad a „HR Trends 2024” kutatás első részleteit. A több mint 350, különböző iparágakban működő hazai vállalat felsővezetőinek megkérdezésével zajlott kutatásból kinyert adatok révén többek között betekintést nyerhettünk a vállalati szektor üzleti kilátásaiba, HR kihívásaikba, létszámbővítési, béremelési és otthoni munkavégzéssel kapcsolatos terveikbe, információt kaphattunk az általuk nyújtott juttatásokról. Ezeken felül […]