Vezetőváltás a Duna-Dráva Cement Kft. élén januárban


Nyugdíjba vonul Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) elnök-vezérigazgatója, 2023. január 1-jétől Szilágyi Zsolt, a jelenlegi vezérigazgató-helyettes lesz a társaság elnök-vezérigazgatója – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az új vezető hosszú ideje a vállalat meghatározó tagja, különböző területeken több mint két évtizede segíti a DDC tevékenységét.

A Duna-Dráva Cement Kft. két, németországi székhelyű építőanyag-ipari társaság, a Heidelberg Materials és a SCHWENK Zement KG 50-50 százalékos tulajdonában van. Magyarország egyik meghatározó építőanyag gyártó vállalata cementet, transzportbetont, valamint kavics- és betonadalék-termékeket állít elő, szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek.

A Duna-Dráva Cement Kft. mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztatnak. Nyilvános cégadatok szerint a Duna-Dráva Cement Kft. 2021-ben 124 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 82 milliárd forint után. A társaságnak 2021-ben 38,9 milliárd forint, 2020-ban 16,9 milliárd forint adózott eredménye volt.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. december 5.

Továbbra is mélyponton a használtautó-import

Novemberben sem mozdult felfelé a forgalomba helyezett külföldi használt személyautók száma – állapította meg a Datahouse friss adatai alapján hétfői elemzésében a JóAutók.hu kereskedő portál. A Das WeltAuto kereskedői hálózat szerint továbbra sem kedvez a használtautó-importnak a 400 forint körüli euróárfolyam.

2022. december 5.

Stagnált a kiskereskedelmi üzletek forgalma

Októberben 0,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt az egy évvel korábbihoz képest – közölte hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2022. december 5.

Influenszer marketing – a Gazdasági Versenyhivatal új tájékoztatót tett közzé

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2022. november 10-én közzétette az influenszer marketingről szóló megújított tájékoztatóját, amely a korábbiaknál jóval részletesebb iránymutatást ad a véleményvezéreknek a jogszerű működéshez. A GVH tapasztalatai szerint az érintettek egy része továbbra sincs feltétlenül tisztában a szabályokkal, ezért a versenyhatóság a tájékoztató megújítása és egységes szerkezetbe foglalása mellett döntött, hogy az naprakész képet adjon az iparági szereplőknek. Az új tájékoztató véleményezésében részt vevő Schönherr Hetényi Iroda versenyjogi szakértőivel, Turi Annával és Szabó Bálinttal tekintjük át a legfontosabb tudnivalókat.