Mégsem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége – közölte a Miniszterelnökség pénteken.

A közleményben azt írták, hogy a sajtóban megjelent álhírekkel szemben nem szűnik meg a tulajdoni lapok ingyenes letöltésének lehetősége, a magánszemélyek továbbra is évente két alkalommal juthatnak hozzá térítés nélkül ingatlanadatokhoz. A kormány törvényjavaslatának köszönhetően az eddigi nem hiteles verzió helyett a hivatalos eljárásokban is használható hiteles tulajdoni lapot igényelhetnek ingyenesen az ügyfelek, így javul a szolgáltatás színvonala – fűzték hozzá.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. május 18.

4,7 millióan használhatják az elektronikus közigazgatást

A koronavírus-járványban egyre népszerűbbek a közigazgatás elektronikus szolgáltatásai, amely már mintegy 4,7 millió embernek jelenthet biztonságos, könnyű és egyszerű ügyintézést, például az szja-bevallásnál és az adó 1+1 százalékról szóló nyilatkozat beküldésénél, amit csütörtökig tehetnek meg az adózók – mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.
2008. május 20.

Egyre több ügyet lehet interneten intézni

Több mint három éve vezették be az elektronikus adóbevallás lehetőségét. Ekkortájt indult el a digitális ügyintézéshez elengedhetetlen Ügyfélkapu szolgáltatás is, amely a kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere. Az internetes lehetőségek folyamatosan bővülnek azóta, egyszerűbbé téve az amúgy egyre bonyolultabb ügyintézést…
2019. október 3.

Használjuk az Ügyfélkaput, lépésről-lépésre! – 4. rész

A mintegy négymillió felhasználó többsége a tapasztalatok szerint nem használja ki az Ügyfélkapu alapfunkcióit sem, pedig azok igazán hasznos lehetőségeket kínálnak. Sorozatunk negyedik részében is azok közül a funkciók közül mutatunk be néhányat – lépésről-lépésre, kattintásról-kattintásra – amelyeket igazán hasznosnak találunk.