Bejegyzések cégvezetés címkével

2023. február 14. Cégvilág

Most nehezebb vezetőnek lenni, mint korábban bármikor

Az elmúlt néhány év a legtöbb cég életében okozott előre nem várt nehézségeket. A pandémia, az orosz-ukrán háború, majd az energiaválság és az egyéb kihívások szembesítették a vezetőket azzal, hogy a problémák sok esetben váratlanul, és kíméletlenül robbanhatnak be. Olyan időket élünk, amikor a kollégák motiváltsága és lojalitása minden korábbinál többet ér. Azok a vezetők, akik nem képesek egyben tartani a csapatukat, előbb-utóbb elbuknak. Odafigyeléssel és motiválással lehet megtartani a munkaerőt

2022. október 27. Cégvilág

Világjárványoktól és energiaválságoktól tartanak leginkább a magyar cégvezetők

Az üzleti döntéshozók 42%-a szerint az éghajlatváltozás okozta természeti katasztrófák már ma is kihívást jelentenek működésük során, és még többen vélik úgy, hogy ez fokozódni fog a jövőben. A magyar válaszadók a természeti katasztrófáktól kisebb arányban tartanak, de érzékenyebbek az energiaválságokra. A kidolgozott alkalmazkodási stratégiával rendelkező cégek 90%-a elsősorban olyan technológiákba fektet, amelyek lehetővé teszik a távmunkát, a digitalizálást és az automatizálást.

2020. március 27. Cégvilág Koronavírus

Így lehet a járvány idején céget vezetni

A koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások új kihívások elé állították a gazdaság szereplőit: miként tudják meghozni azokat a döntéseket, amelyek a vállalkozások működtetéséhez létfontosságúak? Elég csak a jelenleg is aktuális beszámoló-elfogadásra, az aláírásra jogosultak kinevezésére vagy az alapító okirat módosítására gondolni, amelyekhez taggyűlés tartása, a képviseletre jogosultak aláírása, illetve ügyvédi képviselet szükséges. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, ha a személyes találkozás nem megoldható vagy a postai szolgáltatások nem elérhetőek? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői összegyűjtötték a megoldásokat.