Bejegyzések gázár címkével

2022. december 22. Cégvilág

Négy hónapig nem drágul a gáz és az áram

A lakossági felhasználók tarifáiban átlagfogyasztás alatt és felett sem hoz változást az újév; 2023 elején az eddigi gyakorlattól eltérően nem három, hanem négy hónapra rögzítik a rezsicsökkentett szinten túli tarifákat – olvasható Lantos Csaba energiaügyi miniszter közleményében.

2022. október 18. Cégvilág

Tovább szakad a gázár – júniusi szintet ért el

Folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén, miután a vártnál enyhébb lehet a tél a kontinensen, ami segíthet a fogyasztás mérséklésében, emellett pedig az európai gáztárolók is közel maximális telítettségben vannak. Szintén a mai napon érkezhetnek újabb fejlemények az árplafonnal kapcsolatban is, miután az Európai Bizottság ma ülésezik Strasbourgban, emellett az európai infrastruktúrák, így az energiaellátás védelme is napirendi ponton lesz.

2022. szeptember 27. Cégvilág

Equilor: kockázatokkal teli időszak előtt áll az európai gazdaság

Az elmúlt évtized legbizonytalanabb tele előtt áll nem csak a magyar, hanem az európai gazdaság is. A gazdasági mutatókat az átlagos téli hőmérséklet, ezzel a gáztartalékok felhasználása is befolyásolhatja, hosszabb távon az orosz-ukrán háború kimenetele és az annak nyomán kialakult energiaválság lehet kulcskérdés – ismertette a befektetési szolgáltató vezető elemzője háttérbeszélgetésen kedden Budapesten.

2022. július 21. Cégvilág

Megjelent az új rezsiár-szabályozás

A rezsicsökkentett ár limitje földgáz tekintetében 1729 köbméter/év, vagyis 144 köbméter/hónap, a villamos energiánál pedig 2523 kilowattóra évenként (kWh), ami 210 kWh havonkénti fogyasztásnak felel meg. Bevezettek egy új tarifát, az úgynevezett lakossági piaci árat, amely jóval kisebb, mint a versenypiacokon tapasztalható ár. Mindezt Németh Szilárd kormánybiztos jelentette be Tusványoson.