Bejegyzések Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) címkével

2023. október 31. Cégvilág

Hetedik alkalommal rendezik meg a Modern gyárak éjszakáját

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) tulajdonosi joggyakorlása alatt álló IFKA – Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit  Kft. – idén hetedik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakája országos eseményt, amelyet 2023. november 10-én tartanak – hívta fel a figyelmet közleményében a minisztérium.

2023. szeptember 8. Cégvilág

Érdemes felkészülni a kiberkockázatok kezelésére

A bűnözők a kibertérben egyre inkább a fogyasztók megtévesztése, érzelmi manipulációja révén érnek célt, ezért erősíteni kell az ügyfelek pénzügyi tudatosságát, fel kell készíteni őket a kockázatok kezelésére – mondta Túri Anikó, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közigazgatási államtitkára a KiberPajzs Edukációs Program aktualitásait ismertető sajtótájékoztatón Budapesten csütörtökön.

2023. augusztus 31. Munkaügyek

Több munkavédelmi ellenőrzés a veszélyes ágazatokban, csökkent a munkabalesetek száma az első fél évben

A munkavédelmi hatóság hatékony szakmai tevékenységének, a veszélyes üzemekben elrendelt több és szigorúbb ellenőrzésnek, valamint a munkáltatók és a munkavállalók szabálykövető magatartásának köszönhetően 2023 első félévének adatai az elmúlt öt év legalacsonyabb munkabaleseti esetszámát mutatják – ismetette csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

2023. augusztus 31. Cégvilág

A gazdaság gerincét jelentő feldolgozóiparban tovább nőtt a beruházások volumene

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint 2023 második negyedévében az előző évhez képest a beruházások volumene 13,5 százalékkal mérséklődött, miközben folyó áron továbbfolytatódott a beruházások növekedése. Az adatok szerint 2023 második negyedévében további 31 milliárd forinttal nőtt a beruházások szintje folyó áron, míg 2023 első félévében összességében 436 milliárd forinttal, 6434 milliárd forintra emelkedett a beruházások értéke – így kommentálta a legfrissebb adatokat csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).