Bejegyzések követeléskezelés címkével

2023. október 5. Cégvilág

Nyitottabbá válhat a követeléskezelési piac

Egységes szabályok vonatkoznak 2024-től a követeléskezelőkre egy jövőre életbe lépő uniós direktíva alapján. Az új szabályozással nyitottabbá válik a piac, eltűnhetnek a szürkezónában működő cégek, csökkenhet a nem teljesítő hitelállomány, ugyanakkor nőhetnek a követeléskezelés költségei – mondta Lencsés Tamás, az EOS Faktor Zrt. ügyvezetője csütörtökön Budapesten sajtóbeszélgetésen.

2023. augusztus 29. Cégvilág

Követeléskezelési szolgáltatást indított a Számlázz.hu

Digitális követeléskezelési szolgáltatást indított a Számlázz.hu.  A Payee csapatával közösen kifejlesztett szolgáltatás több lépcsőben, jogi segítséget is nyújtva kezdeményezi a lejárt követelések kifizetését – olvasható az Adó Online-hoz eljuttatott közleményben.

2021. november 3. Cégvilág

Egy százalékot ad a GDP-hez követeléskezelés

Az ágazat a gazdaság több szektora, köztük az export és a bankszektor jobb teljesítményéhez is hozzájárult, a követeléskezelő cégek több mint 100 milliárd forinttal járultak hozzá a költségvetéshez – olvasható az Intrum és a GKI kutatásában.

2021. október 19. Cégvilág

Behajthatatlan követelések áfája és a követeléskezelés (3.)

Sok szempontból vizsgálták már a behajthatatlan követelésekre eső áfa visszaigénylési lehetőségeit. Fontosnak tartjuk ugyanakkor azt is bemutatni, hogy milyen jogi lépések kell, hogy megelőzzék a követelés – áfaszempontból vett – behajthatatlanná minősítését. Mivel a szabályok folyamatosan változnak, jelezzük, hogy a cikk során a 2021. szeptemberében hatályos szabályokat vettük figyelembe, ugyanakkor a hosszú távú felhasználhatóság figyelmen kívül hagytuk a koronavírus miatti veszélyhelyzet során alkalmazandó, ideiglenesen eltérő szabályokat. Sorozatunk befejező részében a más által indított felszámolási eljárásba való bekapcsolódásról írunk.