Követeléskezelési szolgáltatást indított a Számlázz.hu


Digitális követeléskezelési szolgáltatást indított a Számlázz.hu.  A Payee csapatával közösen kifejlesztett szolgáltatás több lépcsőben, jogi segítséget is nyújtva kezdeményezi a lejárt követelések kifizetését – olvasható az Adó Online-hoz eljuttatott közleményben.

A globális gazdasági nehézségek időszakában egyre több vállalkozó szembesül azzal, hogy partnerei nem, vagy csak jelentős késedelemmel fizetik ki a számláikat. Magyarországon évente közel félmillió követeléskezelési ügy jut el jogi szakaszba. „Amikor elkezdtünk gondolkodni az új szolgáltatásunkon, akkor már nem egy távoli, bizonytalan negatív jóslat volt, hogy egy nehezebb gazdasági időszak köszönt a vállalkozásokra. A számítások sajnos bejöttek” – mondta el Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezető igazgatója.

Az ügyvédi és a jogi követeléskezelés megoldásokhoz hasonlóan a közelmúltban elindított digitális faktoring szolgáltatás is arra hivatott, hogy a vállalkozók minél nagyobb anyagi biztonságban tudhassák magukat. „Ha segítünk a számla kiállításában, akkor segítsünk abban is, hogy az ügyfeleink a számlájuk ellenértékét megkapják. Az új szolgáltatás a fizetési felszólítástól szükség esetén a végrehajtásig kíséri el a vállalkozókat” – nyilatkozta Ángyán Balázs.

A Számlázz.hu úgy szeretné támogatni a követeléskezelést, hogy közben a lehető legkevesebb stressznek tegye ki az ügyfeleit. „Sokak számára feszültséget jelent a helyzet kezelése, az adós felszólítása, majd a jogi lehetőségek feltérképezése, ügyvéd keresése. A Payee-vel közösen, fél év alatt kifejlesztett rendszer egyetlen gombnyomással útjára indítja a folyamatot. Ennek első lépcsője egy udvarias fizetési felszólítás, majd az ügyvédi levél, végül pedig a fizetési meghagyás, illetve annak végrehajtása lesz. Az ügyfélnek egyetlen percet sem kell ügyvédi irodában töltenie” – idézi a közlemény Ángyán Balázst, a Számlázz.hu ügyvezetőjét.


Kapcsolódó cikkek

2021. október 6.

Behajthatatlan követelések áfája és a követeléskezelés (1. rész)

Sok szempontból vizsgálták már a behajthatatlan követelésekre eső áfa visszaigénylési lehetőségeit. Fontosnak tartjuk ugyanakkor azt is bemutatni, hogy milyen jogi lépések kell, hogy megelőzzék a követelés – áfaszempontból vett – behajthatatlanná minősítését. Mivel a szabályok folyamatosan változnak, jelezzük, hogy a cikk során a 2021. szeptemberében hatályos szabályokat vettük figyelembe, ugyanakkor a hosszú távú felhasználhatóság figyelmen kívül hagytuk a koronavírus miatti veszélyhelyzet során alkalmazandó, ideiglenesen eltérő szabályokat.
2021. október 12.

Behajthatatlan követelések áfája és a követeléskezelés (2.)

Sok szempontból vizsgálták már a behajthatatlan követelésekre eső áfa visszaigénylési lehetőségeit. Fontosnak tartjuk ugyanakkor azt is bemutatni, hogy milyen jogi lépések kell, hogy megelőzzék a követelés – áfaszempontból vett – behajthatatlanná minősítését. Mivel a szabályok folyamatosan változnak, jelezzük, hogy a cikk során a 2021. szeptemberében hatályos szabályokat vettük figyelembe, ugyanakkor a hosszú távú felhasználhatóság figyelmen kívül hagytuk a koronavírus miatti veszélyhelyzet során alkalmazandó, ideiglenesen eltérő szabályokat. Most arról írunk, miként kell a követelést érvényesíteni felszámolási eljárás indításával.
2021. október 19.

Behajthatatlan követelések áfája és a követeléskezelés (3.)

Sok szempontból vizsgálták már a behajthatatlan követelésekre eső áfa visszaigénylési lehetőségeit. Fontosnak tartjuk ugyanakkor azt is bemutatni, hogy milyen jogi lépések kell, hogy megelőzzék a követelés – áfaszempontból vett – behajthatatlanná minősítését. Mivel a szabályok folyamatosan változnak, jelezzük, hogy a cikk során a 2021. szeptemberében hatályos szabályokat vettük figyelembe, ugyanakkor a hosszú távú felhasználhatóság figyelmen kívül hagytuk a koronavírus miatti veszélyhelyzet során alkalmazandó, ideiglenesen eltérő szabályokat. Sorozatunk befejező részében a más által indított felszámolási eljárásba való bekapcsolódásról írunk.