Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

2023. év folyamán Társaságunk minden kollégája támogatásra jogosult 0-14 év közötti gyermeke nyári táborozásához. A kollégák minden jogosult gyermekük tekintetében a nyári táborozáshoz támogatást igényelhetnek. A támogatást a gyermekek részére juttatjuk, bármilyen általuk választott nyári tábor díjához hozzájárulásként a tábor összegétől függetlenül maximálisan 15.000 forint értékben. A támogatást csekély értékű ajándékként számoljuk el, szigorú nyilvántartás vezetése mellett, amellyel biztosítható, hogy minden gyermek évente egy alkalommal részesüljön a juttatásból. A táborozást a rendszereinkben jelenleg, a kollégák részére utólagos térítésként a táborról a Társaság nevére és címére kiállított számla ellenében juttatjuk, a részt vevő gyermekek és a tábor adatainak feltüntetésével.

Társaságunk ezen juttatást az Szja. tv. 70.§(6)a) pontja értelmében csekély értékű ajándékként kezeli tekintettel arra, hogy a juttatásban részesülő magánszemély minden esetben egy gyermek lesz és egyben az egyes meghatározott juttatás közterhét megfizetjük.

Kérdésként merült fel, hogy helyesen járunk-e el azon esetben, ha nem a Társaságunk nevére állítják ki a számlát (bizonylatot) a szolgáltatással kapcsolatban, hanem a táborozásban résztvevő, támogatást élvező gyermek nevére.    

A csekély értékű ajándék vonatkozásában sem az Szja. tv. sem az Art. 77-78.§-ai a kérdésünkkel kapcsolatosan nem írnak elő egyértelmű rendelkezéseket.