Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Szakértő!

Kérdésünk formaruha elszámolásával kapcsolatos:

Cégünk (több) telephellyel rendelkező jármű-, gép-, gépalkatrész értékesítés tevékenységgel foglalkozó vállalkozás. Munkaruha szabályzatban különböző munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók részére céglogóval ellátott ruházat – nem védőruha – viselését is előírja. Célja, hogy külső személyek felé irányuló üzenetet kommunikáljon a vállalkozás munkatársait illetően, továbbá, hogy az egységes megjelenés a cég rendezett imázsát erősítse.

 A formaruha viselését szabályzat rögzíti, illetve a munkavállaló munkaköri leírása írja elő.

A szabályzat részletesen rögzíti az egyes munkakörökben előírt ruházat formáját (ruha megnevezése, színe, logó szövege, feltüntetés módja, stb.) és kihordási idejét. A ruházat jellemzően ing, póló, polár felső, télikabát.

A ruházatot minden esetben cégünk vásárolja meg egy formaruházat, cégarculati termékek értékesítésére specializálódott vállalkozástól nagyobb mennyiségben és a céglogóval történő ellátását is cégünk szervezi, illetve viseli annak költségét.

A formaruha cégünk tulajdona, munkavállaló részére történő átadásáról átadás-átvételi bizonylat készül. A formaruha tisztítása munkavállaló feladata.

A ruházati termék vásárláskor költségként kerül elszámolásra, év végén a ki nem osztott, át nem adott ruházat leltár alapján a 2-es számlaosztályban kerül készletre vételre.

A kihordási idő végén illetve munkaviszony megszűnés esetén a ruházat térítésmentesen munkavállaló tulajdonába kerül.

Munkaviszony megszűnés esetén sem kérjük vissza a ruházatot abból az okból, hogy használt ruháról beszélünk, és nyilvánvalóan nem kötelezhetünk másik munkavállalót a viselésére, aki esetleg higiéniai okokból nem hajlandó azt viselni. (Ezzel gyakorlatilag a selejtezés és az abból eredő megsemmisítési és/vagy hulladékelszállítási költség nem terheli a vállalkozást.)

Kérdésünk a formaruha előzőekben ismertetett körülmények szerinti elszámolásával kapcsolatosan – kihangsúlyozva, hogy munka- illetve védőruházatnak NEM minősül – nem kizárólag számviteli jellegű, adózási ( ÁFA; SZJA) vonatkozást is érintve az alábbi:

Vállalkozási célú költségnek minősül a fentiek szerint részletezett formaruha költség?

Levonható-e a beszerzés-, ill. szolgáltatás igénybevétel (logózás költségének) ÁFA-ja?

Számviteli szempontból anyagköltség vagy személyi jellegű ráfordítás beszerzés és logózás költsége?

Személyi jellegű ráfordítás esetén egyes meghatározott juttatásnak minősül-e?

Köszönjük!