Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Szakértő, az alábbi ügyelt megítéléséhez kérnék segítséget:

Egy vállalkozás fő tevékenysége, különféle rendezvények szervezése. A rendezvények lebonyolításához minden esetben valamilyen területet, ingatlant vagy helyiséget bérel.

Felmerült a kérdés, hogy közvetített szolgáltatásként vásárolhat-e a megrendelője számára valamilyen terület, ingatlan vagy helyiség bérlést, melyet változatlan formában – közvetített szolgáltatásként – továbbértékesít, közvetít a megrendelője részére.

Amennyiben lehetséges a bérbeadás közvetítése akkor a megfelelő adminisztráció – konkrét szerződések, elkülönített nyilvántartás, számlán való feltüntetés – mellett ezzel a közvetített szolgáltatással csökkentheti-e az innovációs járulék ( iparűzési adó) alapját?

Helyes eljárás-e az, ha ingatlan bérbeadásról szóló közvetítői szerződéssel egyidőben, de külön külön készül a megbízás a rendezvény szervezésére, lehet elkülöníteni az ügyleteket, vagy egy ügyletnek kell tekinteni a két szerződést, mint rendezvényszervezés.

Köszönöm a segítséget.