Tisztelt Látogatónk! A válasz csak előfizetőink számára érhető el!

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük lépjen be felhasználói nevével és jelszavával, ellenkező esetben tájékozódjon kedvező előfizetési lehetőségeinkről!

Tisztelt Szakértő!

Az SZJA törvény az összevont adóalap megállapításához igazolás nélkül, költségként elszámolható tételek között említi a „munkaszerződésében foglaltak szerint távmunkavégzés keretében munkát végző munkavállalónak a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítés címén fizetett összegből a felek által előzetesen meghatározott, de legfeljebb havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 10 százalékának megfelelő összeg – ha a távmunkavégzés nem érinti az egész hónapot, a havi összegnek a távmunkavégzéssel érintett napokkal arányos része -, feltéve, hogy a magánszemély a távmunkavégzéssel összefüggésben az I. Jellemzően előforduló költségek alcím 24. pont c) és d) alpontja alapján költséget nem számol el.”

Társaságunk munkavállalóival ún. „home office” megállapodás keretében úgy szerződött, hogy a munkavállalók heti 2 napot az irodából, heti 3 napot pedig home office-ban dolgoznak.

A jogszabály azt mondja, hogy „távmunkavégzéssel érintett napok”-ra lehet költségtérítést fizetni.

Kérdéseim:

  1. a fenti szerződés/megállapodás alapján tudjuk azt rögzíteni, hogy a költségtérítés heti 3 napra jár, ami azt jelenti, hogy a jogszabály által megállapított maximális költségtérítés (20,000 Ft) 60%-a fixen, minden hónapban adható a dolgozóknak?
  2. vagy a költségtérítés kizárólag időnyilvántartást alapján adható, azzal, hogy a szabadság, betegség, továbbképzés kiesik a home office a körből, mert akkor nem végeznek munkát?

Így minden hónapban meg kell nézni, hogy mennyi munkanap volt és ebből mennyi napra rögzített az időnyilvántartásban távmunkát a dolgozó és ezzel az arányszámmal kell szorozni a 20,000 Ft-ot, mindenkinél, egyénileg az adómentes költségkeret megállapításához?

Bérszámfejtés szempontjából az adott költségtérítés a fentiek mentén:

  1. A juttatás időarányos fix juttatás vagy ledolgozott időre járó?
  2. Átlagkeresetbe beleszámít?
  3. Távolléti díjba beleszámít?
  4. Társadalombiztosítási járulékot kell belőle vonni?
  5. Szociális hozzájárulási adónak alapja?

Válaszát előre is köszönöm!