A flamand kormány felkerekíti a rosszabbul keresők munkabéreit


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2022 végétől minden flandriai munkavállalónak munkabónusz jár, ha bruttó 2500 eurónál kevesebbet keres. A pénzt igényelni sem kell, automatikusan utalják – írja a hvg.hu

Minden munkavállaló, akinek bruttó 2500 eurónál – ami egymillió forintnak felel meg – kevesebbet keres, munkabónuszra jogosult – számolt be a Het Nieuwsblad című holland nyelvű napilap a hvg.hu cikke szerint.  A flamand kormány munkaügyi és pénzügyminiszter közölte, hogy hétfőtől lehet a számlaszámokat regisztrálni, a kifizetések az év végétől indulnak. Ez összesen több mint 730 ezer alkalmazottat érint, akiknek nem kell külön igényt benyújtani, mert a Nemzeti Társadalombiztosítási Hivatal adatainak köszönhetően a flamand kormány tudja, hogy ki jogosult munkabónuszra. – olvasható a cikkben.


Kapcsolódó cikkek

2018. november 22.

Belgiumban is tüntettek a magas adók ellen

A franciaországi tüntetőkkel rokonszenvező belga megmozdulások nem az üzemanyag adóemelése ellen, hanem a kormány gépjárműveket érintő valamennyi adópolitikája, valamint a fűtőolaj és az elektromos áram magas ára miatt szerveződtek.
2022. február 11.

15 éves csúcson az infláció

Januárban a fogyasztói árak átlagosan 7,9 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál; legutóbb 2007. augusztusban volt ennél nagyobb az infláció. Az elmúlt egy évben az üzemanyagok és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 1,4 százalékkal nőttek – közölte honlapján a KSH.