A hét kérdése: kötetlen munkarend


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kötetlen munkarendben dolgozó munkavállaló végezhet-e munkát munkaszüneti napon? Elrendelhető-e részére munkaszüneti napon munkavégzés? Jár-e részére díjazás ebben az esetben? Ha igen, mekkora?


A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) szerint a kötetlen munkarend lényege, hogy a munkáltató a munkaidő beosztásának jogát – a munkavégzés önálló megszervezésére tekintettel – a munkavállaló számára írásban átengedi.

A munkarend kötetlen jellegét nem érinti, ha a munkavállaló a munkaköri feladatok egy részét sajátos jellegüknél fogva meghatározott időpontban vagy időszakban teljesítheti. A kötetlen munkarendben a munkaidő beosztására vonatkozó előírásokat, köztük a munkaszüneti napi munkavégzésre vonatkozó korlátokat, nem kell alkalmazni [Mt. 96. §(2–3) bekezdés].

Munkajogi kérdés-válasz szolgáltatás

Használja kérdés-válasz szolgáltatásunkat és kérdezzen szakértőinktől, akik egyénre szabott segítséget nyújtanak az Ön számára 5 munkanapon belül.
A kérdezési lehetőség mellett hozzáférést biztosítunk adatbázisunkhoz is, ahol több száz munkajogi kérdés-válasz közül böngészhet.
A szolgáltatást a munkajog.hu portál felületén keresztül éri el, ahol többféle csomagajánlat közül is választhat.

Részletes információ >>

A kötetlen munkarendben dolgozó munkavállaló tehát saját döntése alapján dolgozhat munkaszüneti napon. Más a helyzet, ha a munkaszüneti napi munkavégzést kifejezetten a munkáltató írja elő. Ez ugyanis csak akkor lehetséges, ha a munkavállaló valamely feladatát – sajátos jellegéből eredően – csak ezen a napon teljesítheti. Egyéb esetekben sem munkaszüneti napra, sem más időpontra (időszakra) nem írhat elő munkavégzést a munkáltató.

A kötetlen munkarendben dolgozó munkavállalónak járó díjazást nem érinti, hogy a munkavégzést mikor teljesíti, így azért sem jár külön ellenérték (bérpótlék), ha munkaszüneti napon dolgozik. Esetében nincs szó a munkáltató által adott munkaidő-beosztásról, hiszen a munkavállaló maga dönti el, mikor teljesít.

Válaszadó: dr. Kártyás Gábor. További kérdéseket és válaszokat itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 23.

Példátlan béremelés jön Horvátországban

Horvátország történetének legnagyobb bérreformjáról döntött a kormány – jelentette be a miniszterelnök. A cél az volt, hogy a közszférában dolgozók egyenlő munkáért egyenlő javadalmazást kapjanak, és a legalacsonyabb bérek nőjenek a legnagyobb mértékben, ugyanakkor mindenhol legyenek emelések.

2024. február 23.

4,5 százalékos a munkanélküliség

2024 januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).