A hét kérdése: szabadságengedély használat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Szabadságengedély” nevű nyomtatvány használata kötelező-e? Ha igen, akkor a munkáltató által elrendelt szabadságok esetében is használni kell, vagy csak a munkavállaló kérésére kiadott szabadságnál?


A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (továbbiakban: Mt.) szerint a munkáltató köteles nyilvántartani a szabadság tartamát [Mt. 134. § (1) bekezdés c) pont]. A törvény azt már nem határozza meg, hogy a szabadságot milyen formában kell nyilvántartani. Nem törvényi követelmény tehát valamilyen formanyomtatvány használata.

Bármilyen nyilvántartás megfelel, amelyből megállapítható, hogy a munkavállaló a tárgyévi szabadságát mely napokon használta fel, illetve mikor kapta meg.

Nem kötelező írásban rögzíteni, hogy a szabadságnapokból melyeket adta ki a munkáltató a munkavállaló kérésére, vita esetén ezt más eszközökkel is lehet bizonyítani (pl. a munkavállaló tanúvallomásával, hogy legalább hét munkanap szabadsággal maga rendelkezhetett).

Válaszadó: Dr. Kártyás Gábor. További kérdéseket és válaszokat itt talál.

Munkajogi kiskönyvtár csomag

A Munkajogi kiskönyvtár sorozat 2014-ben megjelent kötetei csomagban 20% kedvezménnyel kaphatók. A csomag A munka díjazása; A munka és a pihenőidő szabályai; A munkaviszony megszűnése és megszüntetése című kiadványainkat tartalmazza.

 

Bővebb információk és megrendelés itt.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Vegyes képet mutat a középkorúak keresetének alakulása

Vegyes képet mutat a bevételek alakulása a 30-59 éves korosztályban: a válaszadók 52 százaléka növekedésről számolt be, közel 35 százalékuknál nem történt változás, 13 százalékuknak pedig kevesebb jutott az elmúlt egy év során – áll a K&H biztos jövő felmérésében.

2024. június 13.

A munkáltatók 37 százaléka tervez létszámbővítést a harmadik negyedévben a Manpower feljegyzése szerint

A magyarországi munkáltatók 37 százaléka tervezi bővíteni munkaerőkeretét a harmadik negyedévben, az előző negyedévben mért 31 százalék után, a leépítést tervező cégek aránya ugyanebben az időszakban 23 százalékra emelkedett 22 százalékról – derül ki a Manpower Magyarország csütörtökön közzétett negyedéves munkaerőpiaci előrejelzéséből.