Adventi policy


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden munkatárs figyelmébe! A Tisztelt Kollégákat az ünnepi időszakra tekintettel az alábbi speciális szabályokról tájékoztatjuk. Kérjük a tájékoztató gondos áttanulmányozását és a szabályok pontos betartását!


A szünetrend kapcsán: decemberben csengőszó helyett a „kiskarácsony-nagykarácsony” kezdetű dalocska jelzi majd a munkaközi szünetet, a HR igazgató úr unokái előadásában (Jencike énekel, Karola furulyán kísér). Megkérjük a kedves munkatársakat, hogy idén mellőzzék az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket, különösen ne dobják azokat a HR osztály panaszládájába.

A tűzvédelem kapcsán: felhívjuk a kollégák figyelmét, hogy a papíráru raktárban nyílt láng használta az ünnepi időszakban is tilos. Ez a vasárnapi műszakra és az adventi koszorúkra is vonatkozik!

A gépkocsi használat kapcsán: középvezetői szinttől felfelé december 6-tól december 28-ig – időjárástól függően – a felső-kategóriás gépkocsi helyett lovas szán is igényelhető. A benzin kvóta ilyen esetben lovanként egy zsák zab és három sárgarépa vásárlására használható fel.

A teljesítményértékelés kapcsán: december hónapban a juttatási szabályzat szerinti bónusz rendszer helyébe az alábbiak lépnek. A munkatársak teljesítményük alapján az alábbi jutalomban részesülnek:

nem megfelelő – egy darab szén

átlag alatti – virgács

átlagos – 3 darab szaloncukor

átlag feletti – csoki mikulás és 3 darab szaloncukor

kiemelkedő – csoki mikulás és 3 darab szaloncukor, ebből az egyik zselés

A teljesítményértékelésre és a jutalmak átadására december 6-án kerül sor.

Az esélyegyenlőségi terv kapcsán: felhívjuk a tisztelt kollégák figyelmét, hogy a felettesek által adott karácsonyi ajándékok NEM részei a vállalati juttatási és elismerési rendszernek. Ha idén nem kapna meglepetést, kérjük, ne az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz forduljon panasszal. Inkább jövőre legyen kedvesebb főnökével, és nevessen többet a viccein.

Munkaügyi e-könyv csomag Koobe Slimbook HD olvasóval

Átalakuló emberi erőforrás menedzsment
Kézírás és karrier
Kezedben a karriered!
Humán controlling eszközök a gyakorlatban
TOP 100 munkajogi kérdés és válasz

 

Az öltözködési szabályzat kapcsán: a munkatársak megjelenésével kapcsolatos belső szabályokat kérjük advent idején is betartani. Kivételt ez alól csak az alábbi személyek képeznek: Mikulás (kihívó színű ruházat, ápolatlan arcszőrzet, rénszarvas szag), Krampusz (feltűnő villás farok).

A munkarend kapcsán: vállalatunknál az év végi munkaszüneti napokon és a szabadságolások alatt a munkavégzés szünetel. Kérjük, akkor se dolgozzon, ha a novemberi munkamánia teszten „veszélyeztetett” minősítést kapott. Tájékoztatásul, az ünnepek alatt az informatikai alkalmazások távoli hozzáférését letiltjuk, a kapukat bezárjuk, a riasztórendszert élesítjük, az őrkutyákat pedig eleresztjük.

A munkára képes állapot kapcsán: a munkaidőben a munkahelyen alkohol fogyasztása az ünnepi időszakban is tilos! Ez arra is vonatkozik, ha a kollégák értekezletet színlelve bezárkóznak, kávéscsészéből isszák a vörösbort és a HR munkatárs szondáját vihogva sípnak nézik és körbeadják.

Kedves Munkatársak!

A fenti szabályok betartása mellett biztosak vagyunk benne, hogy vállalatunk az ünnepi időszakban is a megszokott hatékonysággal működik majd.

U.I.: észrevették már, hogy a karácsony szóban benne van a munkaügy is?

(cHRistmas)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 23.

Példátlan béremelés jön Horvátországban

Horvátország történetének legnagyobb bérreformjáról döntött a kormány – jelentette be a miniszterelnök. A cél az volt, hogy a közszférában dolgozók egyenlő munkáért egyenlő javadalmazást kapjanak, és a legalacsonyabb bérek nőjenek a legnagyobb mértékben, ugyanakkor mindenhol legyenek emelések.

2024. február 23.

4,5 százalékos a munkanélküliség

2024 januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).