Az OECD-országokban stagnált a munkanélküliség szeptemberben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban szeptemberben átlagosan 4,9 százalék volt a munkanélküliség, ami megegyezett az augusztusival.

A szervezet csütörtökön ismertetett jelentése rámutatott arra, hogy szeptemberben 33 millióra csökkent a munkanélküliek száma az OECD-országokban az augusztusi 33,1 millióról. A nők körében a szeptemberi munkanélküliség az augusztusi szinten stabilizálódott, 5,1 százalék volt, míg a férfiak körében 4,6 százalékra csökkent az egy hónappal korábbi 4,7 százalékról. A fiatalok (15 és 24 év közöttiek) munkanélküliségi rátája 10,6 százalékról 10,8 százalékra emelkedett, az idősebb generáció (25 év felettiek) körében a ráta 4,1 százalék maradt.

Az eurózónában a munkanélküliség 6,6 százalékra csökkent szeptemberben az augusztusi 6,7 százalékról, míg az Európai Unióban 6 százalékon stagnált.  Az Egyesült Államokban 3,7 százalékról 3,5 százalékra, Kanadában 5,4 százalékról 5,2 százalékra esett vissza a munkanélküliség, Japánban a ráta 2,5 százalékról 2,6 százalékra emelkedett. Az OECD honlapján szereplő adatok szerint Magyarországon 3,7 százalék volt a munkanélküliség szeptemberben az augusztusi 3,6 százalék után.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

A GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

2024. február 27.

Az új foglalkoztatási igazolás és munkajogi joghatásai

Egy 2024. január 1-jétől hatályos törvénymódosítás eredményeként a munkaviszony megszüntetésekor vagy megszűnésekor a munkáltató a munkavállaló számára több, más-más tartalmú dokumentum helyett immár egy darab egységes, a korábbi igazolások kötelező tartalmi elemeit magában foglaló foglalkoztatási igazolás kiállítására köteles.

2024. február 26.

Négynapos nyári munkahéttel kísérletezik a PwC Magyarország

A PwC Magyarország a könyvvizsgálati üzletágában idén nyáron pilot jelleggel 4 napos munkahetet vezet be. Június elejétől augusztus végéig a vállalat 280 munkatársa csak hétfőtől csütörtökig fog dolgozni. A pilotban az audit tevékenységet folytató csapatok vesznek részt.