Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg


Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

Az AMBER lehetővé teszi, hogy a dolgozók egyéni igényeiknek megfelelően, akár hetente- vagy még gyakrabban hozzájussanak a bérükhöz kamat- és adómentesen. Ez sok munkavállalónak jelent könnyebbséget akár váratlan kiadások fedezésére, akár a napi szintű tervezés fölötti kontroll megőrzésében. A szolgáltatás a munkavállalók számára kamat és adómentes, könnyen érthető, a munkáltatók felé pedig átlátható díjazással működik. Az alkalmazottak mindig csak a már ledolgozott fizetésükhöz férnek hozzá, így nem adósodnak el, és az esetleges túlköltekezésnek is gátat szabhat a rendszer.

A vállalkozások számára jelentős adminisztrációs könnyebbséget jelent, hogy a rendszer teljesen automatikus, időarányosan kalkulálja a lehívható pénzösszeget, amely akár tovább kontrollálható. Mindezt online, vagyis bármikor elérhető okos eszközökről, és valós idejű átutalást tesz lehetővé.

„A szolgáltatást igénybe vevő vállalkozások likviditását sem érinti kedvezőtlenül a munkabérelőleg automatikus átutalása, mert az előlegeket – meghatározott keretösszeg alapján – előfinanszírozzuk” – mondta el Major-Maróthy Zsolt, a MagNet Faktor Zrt. társalapítója az AMBER indulása kapcsán. A munkáltatók első lépésként szerződnek a MagNet Faktorral, ebben a szerződésben határozzák meg azt a limitet, amelynek erejéig a cég munkavállalói munkabér-előleget hívhatnak le. „Az Automatikus Munkabérelőleg Rendszer egyszerű implementálását követően egyénileg, vagy csoportos importálással rögzíthetik ezt követően a munkavállalókat az alkalmazásban, valamint beállíthatják a dolgozók által lehívható bérszázalékot is” – mutatott rá a rendszer működtetésének egyszerűségére Nikosz Kalaidzisz, a Kulcs-Soft Nyrt. fejlesztési- és ügyfélszolgálati vezetője.

Az AMBER felületén látszik a munkáltatói aktuális szabad keret és az aktuális pillanatnyi megelőlegezett összeg is, valamint a lehívások részletezése. Ezzel folyamatosan monitorozható a szolgáltatás, miközben a munkavállalók bármely napszakban, percek alatt hozzáférhetnek a már ledolgozott munkaórák utáni bérükhöz, munkabérelőleg formájában.

Forrás: A Kulcs-Soft Nyrt.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Hátrányos helyzetűek szakmatanulására nyílik 23 milliárd forintos pályázat

Szakképzési centrumok számára pályázati lehetőség nyílik 23 milliárd forintos keretösszeggel, hátrányos helyzetben lévők szakmatanulásának elősegítésére és rugalmas tanulási utak kialakítására – jelentette be az innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár kedden, a Tatabányai Szakképzési Centrumban tartott sajtótájékoztatóján.

2024. május 21.

Az üres iroda fenntartása a legdrágább

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakultak az irodahasználati szokások, ráadásul belépett a munkaerőpiacra a Z-generáció, amelynek tagjai nagyobb szabadságot, rugalmasságot várnak el az őket foglalkoztató vállalatoktól, valamint az irodákban is élményekre vágynak. Mindez kettős kihívást jelent a megfelelő munkahelyi környezet kialakításával, fenntartásával foglalkozó szakembereknek és a HR-eseknek. Új megközelítésre van szükség, hogy a dolgozók ne kényszerként éljék meg a bejárást, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák az irodai munkában.

2024. május 21.

A munkáltató és a szakszervezet közös titkai

A szakszervezet tevékenysége során számos olyan információhoz juthat hozzá a munkáltatót érintően, amelyeknek nyilvánosságra hozatala jelentősen sértheti annak érdekeit. A munkáltatók védelme érdekében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) a szakszervezetek nevében vagy érdekében eljáró személyeket titoktartásra kötelezi ezen, bizalmas információkat illetően.