Hova mennek a munkaügyi ellenőrök?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága kiadta a 2015. évre szóló munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzéseinek az irányelveit. Ezek részletesen taglalják, hogy az idei évben, mikor, milyen szektorok munkáltatói számíthatnak munkvédelmi és munkaügyi ellenőrzésekre és arról is tájékoztatnak, hogy ezek az ellenőrzések milyen típusúak lehetnek.


A tájékoztatás szerint az ellenőrzési terv fő célja, hogy egyszéges követelményrendszert alkotva, kiszámítható, tárgyszerű alapot adjon a munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervek idei tervezett ellenőrzéseihez. Stratégiai cél továbbá annak elősegítése, hogy a munkavállalók alapvető jogai érvényesüljenek, csökkenjen a jogkövető vállalkozások versenyhátránya, és ez segítse a munkahelyek megtartását, illetve új munkahelyek teremtését.

A hatósági ellenőrzés lehet helyszíni vizsgálat, adatbázis lekérdezés, adatszolgáltatás, iratbekérés, illetve a munkáltató kötelezése a megjelölt munkavédelmi követelmények teljesítéséről szóló szolgáltatásra. A tájékoztató megjegyzi, hogy a hatékonyság érdekében az ellenőrzéseket nem kell előre bejelenteni, azok valamennyi tárgykörben hivatalból indulnak.

A munkavédelmi szakterület esetében előre bejelentett ellenőrzésekre is sor kerül majd, de ezekről a helyszíni vizsgálatokról egy hónappal az esedékes időpont előtt értesíteni kell a munkáltatókat.

Munkavédelmi ellenőrzések

2015. II. negyedévben a faipar kerül előtérbe, ahol elsődlegesen a munkavédelmi előírások és a faiparhoz kapcsolódó szabványok tekintetében történnek majd a célellenőrzések. Az ellenőrzéseken elsődlegesen azokra a faipari veszélyforrásokra figyelnek leginkább, amik a munkavállalókat veszélyeztethetik.

2015. III. negyedévben a célvizsgálatok az elmúlt évek tapasztalatai alapján a jelentős mértékben megnövekedő munkáltatóknál történő fertőző megbetegedések és a munkáltatók erre vonatkozó tevékenységeit vizsgálja, s azt hogy a munkáltatók mit tesznek a megbetegedések megelőzéséért.. A vizsgálatok elsődlegesen az egészségügyi és a mezőgazdasági területeket fogják érinteni.

2015. IV. negyedévben a munkaügyi vizsgálatok a bányászati munkaegészségügyi és a bányászati területen munkát végzők munkakörülményeinek vizsgálatára terjednek ki.

A vezető tisztségviselő felelőssége

A kézikönyv bemutatja a legfontosabb polgári jogi szabályokat, a polgári jogi felelősség alapjait és a jogágakon átívelve, közérthetően összefoglalja a téma által érintett különböző területek szabályozását is. 

További információ és megrendelés >>

Munkaügyi ellenőrzések

A tájékoztató kitér a munkaügy területén végrehajtandó ellenőrzésekre is.

2015. március-április között a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos szabályok ellenőrzése lesz a kitűzött feladatuk a munkaügyi ellenőröknek. A munkaügyi hatóság ezeken a célellenőrzéseken minél több információt szeretne megtudni ebben a formában történő foglalkoztatásokról és azok jogszabályainak betartásáról.  Az ellenőrzések mind tartalmi, mind formai szempontok vizsgálatára is kiterjednek.

2015. június-július időszakban a munkavállalók jogviszonyának rendezettsége érdekében és a foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályok betartására irányuló akcióellenőrzés fog történni. Vagyis vizsgálják a munkavállalók határidőben történő bejelentéseit és igyekeznek a feketemunkásokat alkalmazó cégeket háttérbe szorítani a tisztességes, jogkövető vállalkozásokkal szemben.

Az új Jogtár egyes előfizetési konstrukciói

mellé most táblagépet adunk!

További részletekért kattintson »

2015. október-november a szabadságokkal kapcsolatos szabályok ellenőrzése lesz a cél. Ezek alapján tehát bárkihez, bármikor bekopogtathatnak egy munkaügyi ellenőrzésre. Célszerű, hogy az ellenőrzésekre folyamatosan készüljön a munkáltató, legyenek naprakészek a nyilvántartások, a törvényi kötelezettségeinek pl. bejelentés, kijelentés, időben tegyen eleget és minimalizálja annak a lehetőséget, hogy egy munkaügyi ellenőrzés során hibát tárjanak fel nála.

Az ellenőrzésekről további tudnivalókat itt találhat.


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

A munkáltató jogos gazdasági érdekei és a titokvédelem

Amikor a dolgozó megsérti a titoktartási kötelezettségét, akkor a munkáltató jogos gazdasági érdekeit is sérti. A jogos gazdasági érdeket sértő és veszélyeztető magatartások köre azonban szélesebb, mint az üzleti titok megsértése.

2024. február 27.

A GINOP plusz program munkahelyi képzés harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni

A márciusban 70 milliárd forint kerettel induló munkahelyi képzéseket támogató GINOP plusz program újabb, harmadik szakaszában 15 milliárd forintra lehet pályázni minden vármegyéből, és a fővárosból – hangsúlyozta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.