Idén még finomhangolják az új Mt-t

Szerző: Ado Online
Dátum: 2012. június 18.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Még hatályba sem lépett, de a Napi Gazdaság értesülései szerint az idén még legalább egyszer biztosan módosítják a Munka Törvénykönyvét.


Az új Munka Törvénykönyvét hatályba léptető átmeneti rendelkezések egyeztetésében részt vevő szakszervezetek és érdekképviseletek ígéretet kaptak a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a módosításra – írja a lap.

Év végéig − az új Mt. gyakorlati alkalmazási tapasztalatai alapján − finomhangolná a törvényt a nemzetgazdasági tárca – például a munkavédelmi és a munkaügyi ellenőrzésről szóló rendelkezéseket. Az érdekképviseletek és a szakszervezetek várakozása szerint év végén a minimálbérrel kapcsolatos részeket is módosítani kell majd.

A végszavazásra váró átmeneti rendelkezések magát az új Munka Törvénykönyvét is módosítják, és az utolsó pillanatban még elfogadtak néhány módosító javaslatot is. Kara Ákos fideszes képviselő javaslatára pontosítják a kötetlen munkaidő fogalmát. Azt a munkavállalót foglalkoztatják kötetlen munkaidőben, aki heti átlegben napi munkaideje legalább felével maga rendelkezik.

Tálas Miklós, az MSZOSZ munkajogásza a Napi Gazdaságnak elmondta, hogy ezzel a munkaadó mentesül a munkaidő-nyilvántartás pontos vezetése, illetve a nyilvántartott túlórák kifizetése alól. A kötetlen munkaidőben dolgozóknál nem lesz lehetőség a túlórák lecsúsztatására sem. A kötetelen munkaidő bárki számára elrendelhető lesz, vagyis szinte az összes irodai, adminisztrációs, ügyintéző, tervező alkalmazottra alkalmazható.

Rodin-konferenciák az új Munka Törvénykönyvéről a közeljövőben:

Az összes Rodin-konferenciát itt találja.

Munkajogi e-kommentár Online kommentár az új Munka Törvénykönyvéhez – már előrendelhető


Kapcsolódó cikkek:


A tanulmányi szerződés és versenytilalom a bírói gyakorlatban – 2. rész
2019. október 22.

Cikkünk első részében a tanulmányi szerződések tartalmával, a kizárt esetekkel, az írásba foglalás bírói gyakorlatával és a tanulmányi szerződés megszegésével foglalkoztunk, ma pedig a megszüntetésének gyakorlati kérdéseit és a Kúria joggyakorlat elemzéssel kapcsolatos következtetéseit ismertetjük.

Jobban bízunk a robotokban, mint a főnökünkben
2019. október 18.

Jobban bízunk a robotokban, mint a főnökünkben

Az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben; az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből kiderül az is, hogy a mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik, és a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza már valamilyen formában, amely jelentős emelkedés a tavaly mért 32 százalékhoz képest.

Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások, elégedettebb munkavállaló
2019. október 17.

Csökkenő bérköltség, alternatív juttatások, elégedettebb munkavállaló

2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával lényegesen csökkenthető a vállalatok bérköltsége, alternatív juttatások bevezetésével pedig növelhető a munkavállalók elégedettsége – hangzott el az EY adózási rendezvényén.

Meggondolta magát? – elállás a munkaszerződéstől
2019. október 15.

Mi a helyzet akkor, ha a felek a munkaszerződést már megkötötték, azonban a munkaviszony még nem kezdődött el? Erre szolgál a munkaszerződéstől való elállás intézménye; cikkünk ennek szabályairól szól.